A zivatarok után hamarosan visszatér a hőség

időjárás, vihar, eső, Budapest
Budapest, 2019. május 29. Gyalogosok gázolnak a vízben a hirtelen jött felhőszakadás miatt vízzel borított XIX. kerületi Ady Endre úton 2019. május 29-én. További eső, zápor, zivatar várható, és elsősorban a nyugati tájakon kifejezetten őszies hőmérsékletre kell számítani. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
A pénteki nap az időjárást tekintve csendesnek ígérkezik az ország túlnyomó részében, ám keleten a felhőszakadások miatt még mindig másodfokú riasztás van érvényben. Hétvégén is sokfelé törhet ki zivatar, amelyeket akár jégeső is kísérhet - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Péntek: Az ország nagy részében sok napsütésre számíthatunk, gomolyfelhő-képződéssel. Keleten másodfokú, narancssárga riasztást adott ki felhőszakadások veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken rövid idő alatt akár ötven milliméternél is több eső eshet. 26 és 31°C között alakul a hőmérséklet.

Szombat: Délelőtt változóan, délután erősen gomolyfelhős lesz az ég. Délutántól sokfelé törhet ki zivatar, alakulhat ki zápor.

Néhol jégeső és felhőszakadás is lehet.

30 fok körüli értékeket mérhetünk.

Illusztráció Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Vasárnap: Egész nap erősen gomolyfelhős időre számíthatunk sokfelé, több alkalommal kialakuló zivatarokkal, záporokkal. Felhőszakadások és jégesők is lesznek. A csúcsérték 23 és 29°C között alakulhat.

Hétfő: Elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Egyébként

többórás napsütés valószínű.

25 és 30 fok közötti meleg lesz.

Keddtől: Sok napsütésre, száraz, meleg időre van kilátás. Visszatérhet az országos hőség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről