Ismét unokázós csalókat fogtak el a rendőrök

Vágólapra másolva!
Újabb unokázós csalókat fogott el a rendőrség, ezúttal Szigethalmon. Egy férfi 2019. augusztus 5-én délután egy idős nőt vezetékes telefonon felhívott, magát az idős nő rokonának kiadva. A férfi arra hivatkozott, hogy balesetet szenvedett, ezért pénzt kért. Az idős nő elhitte, hogy a hívó fél a hozzátartozója, és beleegyezett a kért összeg átadásába. Több millió forintot csaltak ki így az asszonytól - írja a Police.hu.
Vágólapra másolva!

Miután az idős nő belement a kért összeg átadásába, B. József este 6 óra körül megjelent a nő szigethalmi háza előtt egy autóval, amit 37 éves társa, B. László vezetett.

József a kicsalt több millió forint készpénzt átvette, majd elmentek. Ezután József feleségével és még egy nővel együtt a pénz egy részét a tököli HÉV állomásra vitték, majd ott átadták egy férfinek, a megmaradt részt pedig elosztották egymás között.

Az idős asszony az esetről feljelentést tett a rendőrségen.

Augusztus 8-án a két nőt és a két férfit elfogták, majd előállították a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra, ötödik társuk N. Norbert pedig feladta magát a rendőrségen. A nyomozók a gyáli és a szigetcsépi lakosokat csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A rendőrök az ügyben tartott kutatások során a kicsalt pénz nagy részét megtalálták, és azt visszaadták az idős nőnek.

A nyomozók B. Józsefet őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!