A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Megérkezett Budapestre Vlagyimir Putyin

ORBÁN Viktor; PUTYIN, Vlagyimir
Budapest, 2019. október 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostor előtt 2019. október 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Megérkezett Budapestre a világ egyik legbefolyásosabb állami vezetője, Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök délután tárgyal Orbán Viktor miniszterelnökkel. A két politikus sajtótájékoztatóját percről percre tudósítjuk majd.
Vágólapra másolva!
A Liszt Ferenc repülőtéren Szijjártó Péter külügyminiszter fogadta Vlagyimir Putyint. Fotó: Mikhail Metzel

Megérkezett Budapestre Vlagyimir Putyin orosz elnök. Orbán Viktor miniszterelnök fogadja délután, a tárgyalásokon várhatóan a gázszállítást érintő újabb megállapodás születhet, valamint a paksi bővítés is téma lehet. Mindezeken kívül a friss szíriai fejlemények nyomán világpolitikai téma is napirendre kerül.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostor előtt 2019. október 30-án. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az előzetes hírek szerint fontos megállapodásokat ír alá Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal: a gazdaság, a keresztény közösségek védelme és például a sport területén. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt hangsúlyozta a csúcs előtt, hogy az szolgálja a magyar érdeket, ha fejlődnek a gazdasági kapcsolatok. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a nyugati államok szoros együttműködést alakítottak ki Moszkvával, még ha a nyilvánosság előtt nem is ezt hangoztatják.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin sajtótájékoztatójáról percről percre számol be az Origo délután.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!