A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNHungary
07:30AtlétikaMaraton séta váltó
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Nézőpont Intézet: Tarlós István győzelme nem kétséges

Századvég konferencia, Tarlós István
Vágólapra másolva!
A Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása szerint a biztosan választók 53 százaléka Tarlós Istvánra, 40 százaléka Karácsony Gergelyre, s immár 7 százaléka Puzsér Róbertre szavazna, Berki Krisztiánnak jelenleg nincs azonosítható szavazótábora. Röviden összefoglalva, a polgármesterként és főpolgármesterként már bizonyított Tarlós Istvánt a többség továbbra is alkalmasnak tartja, hogy vezesse Budapestet, ellentétben a zuglói polgármesterként pozitívumot felmutatni nem tudó, alkalmatlan, egy hangfelvétel miatt botrányba keveredő Karácsony Gergellyel. A megkérdezettek közel fele szerint veresége esetén Karácsony Gergelynek vissza kellene vonulnia a politikától, és esetleg újra szakmájában, szociológusként kellene elhelyezkednie.
Vágólapra másolva!

Az október 3. és 6. között Budapesten, 500 ember telefonos megkérdezésével készült közvélemény-kutatás szerint Karácsony Gergely "botrányos hangfelvétele" nem változtatott tartósan a politikai versenyen a fővárosban.

A budapestiek 44 százaléka gondolja, hogy Karácsony Gergely párttársainak szerepe volt a kiszivárgott beszélgetés rögzítésében (28 százalék szerint nem). A Párbeszéd politikusának a budapestiek harmada szerint vissza kellene lépnie a főpolgármester-jelöltségtől az őszödi beszéde miatt.

A Párbeszéd politikusai által háromnapos késéssel bemutatott "alternatív tények" segítségével úgy tűnik, Karácsony

A "jelölt magyarázkodása is oka lehet", hogy a budapestiek 57 százaléka szerint nem kell visszalépnie a főpolgármester-jelöltségtől, 33 százalékuk szerint vissza kellene - értékelt a Nézőpont.

A kampány utolsó hete előtt a hivatalban lévő főpolgármester továbbra is minden mutató szerint vezet kihívói előtt. A budapestiek 67 százaléka számít Tarlós győzelmére (Karácsony esetében 18, Puzsér esetében 1 százalék),

a fővárosiak 62 százaléka tartja Tarlóst alkalmasnak a városvezetésre, Karácsonyt 34, Puzsért 13 százalék.

A Nézőpont kutatása kitért arra is, hogy a megkérdezettek 41 százaléka szerint a "választási meccs már le is futott", 49 százalék szerint azonban nem.

Forrás: Nézőpont Intézet

A Nézőpont értékelése szerint

A "kutatásokban mérhetetlen pártot" irányító politikus "sikertelen volt miniszterelnök-jelölt és távozó kerületi polgármester ezüstérmes főpolgármester-küzdelme esetén könnyen feladat nélkül maradhat" - fogalmaz a Nézőpont.

Ebből a szempontból érdekes adatnak nevezik, hogy a budapestiek 25 százaléka szerint Karácsony Gergelynek veresége esetén is budapesti politikával kellene foglalkoznia, míg 11 százalékuk szerint ismét országos ügyekkel, ugyanakkor

a megkérdezettek 48 százaléka szerint vissza kellene vonulnia a politikától, "esetleg újra szakmájában, szociológusként kellene elhelyezkednie".

Az összes budapesti 49 százaléka Tarlós Istvánnal, 29 százaléka Karácsony Gergellyel és 7 százaléka Puzsér Róberttel szimpatizál - állapítja meg a felmérés.

A Nézőpont Intézet közölte azt is, hogy az 500 ember megkérdezésével készített kutatási minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb fővárosi lakosságra nem, kor és iskolai végzettség szerint; a maximális mintavételi hiba 4,1 százalék.

Forrás: Nézőpont Intézet

A sorsdöntő hét előtt úgy tűnik, a választás után a Városházán nem lesz dolga sem Karácsonynak, sem Puzsérnak, ugyanis a választani tudó budapestiek 53 százaléka Tarlós Istvánra, 40 százaléka Karácsony Gergelyre, 7 százaléka Puzsér Róbertre szavazna. Minden választás végeredménye a mozgósításon múlik, de Karácsonynak ez sem ad túl sok reményt. Az összes budapesti 49 százaléka Tarlóssal, 29 százaléka Karácsonnyal és 7 százaléka Puzsérral szimpatizál - olvasható a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!