A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNHungary
07:30AtlétikaMaraton séta váltó
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Magyarország mellett állt ki a volt amerikai kongresszusi képviselő

Vágólapra másolva!
Miközben az Egyesült Államok külpolitikai döntéshozói megkérdőjelezik Donald Trump kompetenciáit és hatásköreit, azzal már nem törődnek, hogy mennyire befolyásolják a döntéseket a különböző nemzetközi és civilszervezetek – hívja fel rá a figyelmet egy volt kongresszusi képviselő. Hasonló tendencia mutatkozik meg ráadásul Magyarország esetében, ahol egy Obama embereihez köthető szervezet szerint már nincs demokrácia, helyette viszont van antiszemitizmus - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Rendesen felkavarták az állóvizet az Egyesült Államokban a Donald Trump elnök ellen irányuló alkotmányos vádeljárási (impeachment) meghallgatások, amelyek még Joe Biden és fiának ukrajnai üzelmei miatt kezdődtek el. Az ügyről most Ernest Istook egykori kongresszusi képviselő írta le a véleményét, amibe beleszőtte Magyarországot is, amelyet egyben a védelmébe is vett.

Istook szerint a meghallgatások során egy nagy problémára derült fény, mégpedig arra, hogy

az amerikai bürokraták azt hiszik, az ő kezükben van minden hatalom.

Ennek értelmében többen is az amerikai elnök ellen tanúskodtak, mert szerintük Trump cselekedetei szembe mennek az ország külpolitikájával – Istook szerint azonban pont ezeknek az embereknek kellene kicsit megnézniük, ki is dönt valójában.

A külpolitikai döntések ugyan az elnök és a kongresszus kezében vannak, de maga a külpolitikai szervezet globalista, és saját magukat feljebb valónak tartják, mint az elnököt vagy a kongresszust. A helyzetet csak tetézi, hogy sokszor nemzetközi és civilszervezetektől (NGO) kérnek segítséget, amelyeket azonban különböző érdekek vezérelnek és így próbálnak hatni az amerikai politikára.

A véleménycikk írója felhívja rá az olvasók figyelmét, hogy nemrég létrejött a Transatlantic Democracy Working Group (TDWG), melynek tagjai az Obama-adminsztráció volt munkatársai és nemzetközi NGO-k, céljuk pedig fellépni a Trumpéhoz hasonló populista politikák ellen – főleg az európai porondon. A szervezet szerint az Európában terjedő populizmus veszélyezteti a nyitott határok elvét, és a migránsok sem áramolhatnak olyan szabadon – ez pedig szerintük elítélendő.

Istook szerint „meglepő" módon

a TDWG-hez köze van a milliárdos spekuláns Soros Györgynek is,

a szervezet pedig főként Magyarországot támadja. A TDWG vezetője, Susan Corke korábban Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen szólalt fel, szerinte ugyanis Magyarországon nem létezik már a demokrácia, hanem egy Orbán vezette autokráciában élnek elnyomva az emberek. Az már csak hab a tortán, hogy Obama egykori embere szerint egész Közép-Európában Oroszország uralja és befolyásolja a kormányzatokat. Arra azonban már érdekes módon nem tért ki Corke, hogy Magyarországon több városban is ellenzéki vezetőket választottak meg ősszel, tehát a demokrácia aligha veszhetett el az országban.

Tulajdonképpen egy problémája van a TDWG-nek a magyarokhoz hasonló emberekkel, lamentál Istook, ez pedig az, hogy

nem bírják elviselni, hogy valakik fel mernek lépni az Európai Unió ellen, és nem engedik be fék nélkül az illegális migránsokat a kontinensre, nem adják fel a saját kultúrájukat.

Manapság már szitokszóként használják a nacionalista jelzőt, fasiszta jelentést tulajdonítanak neki, holott ez csupán a haza szeretetére vonatkozik, és annak értékeinek védelmére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!