A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Már 65 koronavírusos ember halt meg a fővárosi fenntartású idősotthonokban

Pesti úti idősotthon koronavírus korona vírus fertőzés járvány betegség fertőtlenítés katona katonaság idősek otthona
Vágólapra másolva!
Hétfőre 100-ra nőtt az idősotthonokban a koronavírussal összefüggésben meghaltak száma. Ez azt jelenti, hogy nagyjából minden negyedik halott idősotthon lakója. A 100-ból 74 ember budapesti otthonban halt meg, közülük 65 fő a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonokban. A legfertőzöttebb továbbra is a Pesti úti intézmény, ahol már 42 a halottak száma, és 305 lakónál igazolták a koronavírus-fertőzést – közölte a kormányzati tájékoztató oldal.
Vágólapra másolva!

Magyarországon eddig összesen 32 idősotthonban igazoltak új típusú koronavírus-fertőzést, 12 budapesti és 20 vidéki intézményben.

A hétfőn közölt adatok szerint

összesen 773 idősotthonlakónál és 128 dolgozónál mutatták ki a koronavírust, 100 idős gondozott halt meg, és 118-an már meggyógyultak.

Budapesten 12 idősotthonban jelent meg a fertőzés,

ebből 7 idősotthon a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működik,

a többi civil vagy egyházi fenntartású. A Budapesten található idősotthonokban 471 fő gondozott fertőzött, közülük 404 fő fővárosi fenntartású idősotthonban él.

A legtöbb halálos áldozat és fertőzött gondozott továbbra is a Pesti úti idősotthonban van. Ott 42 a halottak, 305 a fertőzött gondozottak és 26 a fertőzött dolgozók száma.

Fertőtlenít a kirendelt katonaság a Pesti úti idősotthonban Forrás: Koncz Márton - Origo

A szintén fővárosi Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonában 18-an haltak meg,

55 a fertőzött gondozottak és 20 a fertőzött dolgozók száma.

A fővárosi fenntartású Kamaraerdei úti otthonban 4 a halálos áldozatok,

41 a fertőzött gondozottak és 12 a fertőzött dolgozók száma. A szintén több mint félezer férőhelyes zuglói Olajág Otthonokban 9-en haltak meg, 51 a fertőzött gondozottak és 14 a fertőzött dolgozók száma.

Vidéken 20 idősotthonban jelent meg a vírus, de csak 9 intézményben van halálos áldozat, összesen 26 fő. A vidéki idősotthonokban 302 gondozott és 51 dolgozó lett fertőzött eddig.

A vidéki intézmények közül a legtöbb halott (6 fő) a mezőszilasi idősotthonban van,

5 fő a seregélyesi, 4 fő a borsodnádasdi intézményekben.

Országszerte zajlik az idősotthonok ellenőrzése és fertőtlenítése. A több mint kétszáz fős intézményekben a kórházparancsnokok intézményparancsnokként felügyelik a járványügyi intézkedések végrehajtását és a felelős készletgazdálkodást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!