A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Év eleje óta 745 tonna illegálisan lerakott hulladékot szállított el a MÁV

MÁV szemét
Vágólapra másolva!
Év eleje óta 745 tonnányi hulladékot vitetett el a MÁV fővárosi és vidéki vasúti területekről. A vasúttársaság szerint a legtöbb területen a rendszeres takarítás ellenére napokon belül újratermelődnek a szemétkupacok.
Vágólapra másolva!

A járványügyi utasítások és korlátozások figyelembe vétele mellett idén négy hónap alatt már összesen 745 tonna, illegálisan lerakott hulladékhalmot vitetett el a vasúti területekről a MÁV országszerte - írta keddi közleményében a vasúttársaság.

A munkára eddig több mint 38 millió forintot fordítottak.

745 tonna szemetet szállítottak el eddig idén a MÁV-területekről Forrás: Origo

Budapest közigazgatási határain belül található vasúti területekről megközelítőleg 480 tonna, vidéki MÁV-területekről pedig 265 tonna jogszerűtlenül elhelyezett szemetet szállíttottak el.

A MÁV azt is hozzátette, hogy a járványhelyzet miatt a megszokottnál kicsit lassabban haladnak az illegális hulladékelhagyások felszámolására irányuló munkálatok, azonban továbbra is folytatódnak az elszállítások.

Kommunális hulladék, műszaki cikkek, építési törmelék

A szennyezett területek felmérését folyamatosan végzi a vasúttársaság, májusban a következő helyszínek megtisztítását ütemezték be:

  • Szolnokon a Medve-, Oroszlán-, Tigris-, Párduc utcák környezete,
  • Mezőkövesden a vasúti átjáró környezete,
  • Baja vasútállomás és Csongrád vasútállomás,
  • illetve több budapesti területen.

A MÁV számára országos szinten nagy problémát jelent, hogy a vasúti területek közelében, a nyílt pályán több helyen illegális szemétlerakók létesülnek. Az így elhelyezett hulladék nem a MÁV tevékenységéből származik,

az érintett helyszíneken a lakossági, kommunális hulladékon kívül használt műszaki cikkek, építési törmelék, zöldhulladék halmozódik fel

- írta közleményében a vasúttűrsaság.

Néhány napon belül újra ugyanaz a látvány

A legtöbb ilyen területen a rendszeres takarítás és szemétszedés ellenére néhány napon belül újra ugyanaz a látvány fogadja az arra járókat.

Tavaly országszerte összesen 3168 tonna, nem vasúti technológiából keletkező hulladékot szállítottak és helyeztek el ellenőrzött körülmények között.

Néhány napon belül belül újratermelődnek a szemétkupacok Forrás: MÁV

A vasúttársaság a helyzet hosszú távú megoldása érdekében egyeztetéseket folytat a leginkább érintett önkormányzatokkal is, és ezzel párhuzamosan a vasúttársaság vezetésével egy munkacsoport azon dolgozik, hogyan lehet javítani a tiltott helyen hagyott hulladékok elleni küzdelem hatékonyságát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!