Bakondi: Az embercsempész bandák vezetői főként Afganisztánban, Görögországban és Törökországban vannak

migráns, ciprus, bevándorló
Kokkinotrimithia, 2020. június 23. Illegális bevándorlók a ciprusi Kokkinotrimithia faluban lévő befogadótáborban 2020. június 23-án. MTI/EPA/Katia Hrisztodulu
Vágólapra másolva!
Az embercsempész hálózatok vezetői többnyire Afganisztánból, Görögországból és Törökországból irányítják szervezeteiket - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanacsádója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Bakondi György közölte: Magyarország közelében inkább a kísérők, illetve a segítők dolgoznak, akik pénzért vállalják, hogy átviszik a migránsokat a szigorúan őrzött határon, és erre számtalan módszerük van.

Kifejtette, öt vagy hat esetben találtak már alagutat a magyar határ közelében vagy alatt, és sok illegális bevándorló úgy próbál átjutni, hogy kamionban rejtőzik el.

Illegális bevándorlók a ciprusi Kokkinotrimithia faluban lévő befogadótáborban 2020. június 23-án. Forrás: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu

Hozzátette,

idén eddig több mint 180 embercsempészt fogtak el, miközben tavaly egész évben volt ennyi.

Bakondi György elmondta: jellemző, hogy az embercsempészek is a migránsokból kerülnek ki, akik korábban - néhány éve - érkeztek, és már rendelkeznek oltalmazotti státusszal.

Ugyanakkor az embercsempészek mellett a

különböző civil szervezetek (NGO-k) is részt vesznek a migránsok Európába szállításában

- tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!