A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Karácsony egyszerre sodorhat veszélybe egyes vállalkozásokat és számolhat fel munkahelyeket

Karácsony Gergely Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere
Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely adóötlete így egyszerre sodorhat veszélybe egyes vállalkozásokat és számolhat fel munkahelyeket. Ezzel pedig oda juthat a főváros, hogy az adóemelés végül nem hoz pluszpénzt, a kívánt mennyiségű adó nem folyik be, sőt akár az addigiak is veszélybe kerülhetnek – mondta Tállai András a Magyar Nemzetnek. 
Vágólapra másolva!

Cégeket üldözhet el és munkahelyeket szüntethet meg Karácsony Gergely főpolgármester adóemelésről szóló ötlete; a megszorításnál jelenleg elképzelni sem lehet rosszabb intézkedést, a hatások pusztítóbbak lehetnek magánál a válságnál is - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetben. Az államtitkár a napilapnak úgy értékelte a főpolgármester ötletét, hogy az "képtelen, egyúttal rendkívüli károkkal fenyegető".

Emlékeztettek, Karácsony Gergely a napokban több fórumon is arról beszélt, hogy úgynevezett újraindítási adót vetne ki bizonyos budapesti vállalkozásokra. Tállai András szerint

"Válság idején az adóterhek növelése, bármilyen általános sarc bevezetése azonnal elvonhatja azt a csekély lehetőséget is, amely adott időszakban a talpon maradáshoz kínálkozik" - fogalmazott. Azt mondta, hogy Karácsony elképzelése komoly kártétellel is járhat, a legnagyobb vállalkozások ugyanis nemegyszer a legnagyobb foglalkoztatók is.

Karácsony Gergely legújabb ötlete munkahelyeket szüntetne meg Fotó: Polyák Attila - Origo

- magyarázta Tállai András a lapnak.

Az államtitkár megemlítette, hogy a kérdés ugyan alapvetően fővárosi, vagyis önkormányzati hatáskörbe tartozik, ám a lehetséges súlyos hatások miatt a kormánynak egyáltalán nem mindegy, miként cselekszik Budapest vezetése.

- mondta Tállai András. Hangsúlyozta, hogy ha a Városházának pénzre van szüksége, adóemelés helyett menessze a több tucat főpolgármesteri tanácsadót.

Kifejtette, ha csak ilyen, a gazdasági szükségszerűségeknek teljességgel ellentmondó javaslatokra futja negyven embertől, akkor valóban semmi szükség rájuk. "Az elmúlt időszakban felvett állítólagos szakemberek elküldésével egyébként szép summára, milliárdos összegre tehetne szert a főváros" - vélte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!