Betonvasat vittek el egy hevesi üzemből

Vágólapra másolva!
Az egyik hevesi üzem műszakvezetője eldöntötte, hogy betonvasat fog sikkasztani, hogy így plusz pénzt szerezzen. Ehhez beszervezte az üzem biztonsági őrét és egy nőt, aki a teherautót biztosította.
Vágólapra másolva!

A férfi 2018 májusától egy gazdasági társaság Hevesen működő üzemében a vas-részleg műszakvezetőjeként dolgozott.

Néhány hónap után eldöntötte, hogy szervezetten, havi rendszerességgel megdézsmálja a munkahelyén tárolt betonvas készletet.

Ennek érdekében megállapodott a telephely biztonsági őrével, hogy esetenként 100 ezer forintért félrenéz, amikor kiviszik onnan a betonvasat. A banda harmadik tagja egy nő volt, aki a teherautót biztosította, valamint egy jászapáti építőanyag kereskedésben dolgozott. Ide vitték a kilopott betonvasat.

2018 októberében a férfi 24 tonna betonvasat rakatott fel a teherautóra, amit a biztonsági őt titokban kiengedett a kapun. A betonvas értéke több mint 4 millió forint volt.

Azt már nem tudni, hogy a lerakodás után, mi történt a fémáruval. A banda lebukott, így a következő akciójuk elmaradt. Az ügyészség nagyobb értékre, bűnszövetségben megvalósított sikkasztással vádolja őket, a két férfit vesztegetéssel, illetve annak elfogadásával is. Azt javasolják, hogy a bíróság a műszakvezetőt és a biztonsági őrt 1 év fél évnyi, a nőt pedig 1 év börtönre ítélje, amit a biztonsági őr esetében 3, a nőnél pedig 1 év próbaidőre függesszen fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!