Kilenc migránst akart Ausztriába csempészni egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy szerb férfi kilenc migránst akart Ausztriába csempészni, de útközben elfogták a rendőrök. A bíróság ma jogerősen börtönbüntetésre ítélte.
Vágólapra másolva!

A férfi szerbiai lakóhelyén vállalkozott arra, hogy 1800 euróért több migránst is elvisz a magyar-osztrák határhoz. Január 11-én hajnalban indult Szerbiából azzal az autóval, amit a megbízójától kapott.

Röszkénél lépte át a magyar-szerb határt, majd találkozott a kapcsolattartóval, akitől kapott egy telefont. Ezen kapott egy üzenetet, hogy hol kell felvennie a 9 migráns férfit, akik illegálisan léptek be az országba eddig ismeretlen személyek segítségével.

Forrás: Ügyészség.hu

Miután felvette őket, elindult az osztrák határ felé azon az útvonalon, amit szintén telefonon küldtek neki.

A rendőrség azonban Simaság közelében, az M86-os úton igazoltatta, és megtalálták az autóban utazó migránsokat. Volt, aki a csomagtartóban utazott.

A bíróság az ügyészi javaslattal megegyezően vagyoni haszonszerzés miatt, az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészésért 2 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint 4 évre kiutasította az országból. Az ítélet jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!