Lövöldözés volt Moszkvában, több ember meghalt, óriási a rendőri készültség - videók

Vágólapra másolva!
Lövöldözés történt egy moszkvai irodaház előtt, az elsődleges információk szerint két ember meghalt és többen megsérültek. A lövöldözés hátterében egy cégtulajdonos házaspár válása állhat.
Vágólapra másolva!

Lövöldözés történt Moszkva központjában a Wildberries központi irodája előtt. A Wildberries a legnagyobb orosz online kiskereskedelmi piactér. A Wildberries közölte, hogy a cég alapítójának, Tatjana Bakalcsuknak a férje, Vlagyiszlav Bakalcsuk biztonsági őrökkel próbált meg "illegálisan behatolni" a Moszkva központjában található Romanov Dvor üzletközpontban lévő piactéri irodába. 

A Lenta információi szerint többen megsérültek, amikor lövöldözés tört ki. A sérültek között rendőrök is vannak. Megsérült több MMA harcos, taekwondo és karate bajnok. A vállalat alapítójának férje - a férfi elmondása szerint - egy újabb tárgyalási fordulóra érkeztek az irodába, hogy új raktárak építésének finanszírozásáról tárgyaljanak. A Wildberries alapítója, Tatiana Bakalcsuk pedig azt állítja, hogy a férje fegyveresekkel akarta elfoglalni az irodát.

A bűnüldöző hatóságok megtették a szükséges intézkedéseket, a helyzet stabil"

- közölte a vállalat. A rendelkezésre álló információk szerint betörtek a piactér központi irodájába és lövöldözést rendeztek. Három embert meglőttek. A felvételeken az látható, ahogy több férfi megpróbál betörni az üzletközpont épületébe, majd egy ponton lövések hallatszanak a videón. A Tass jelentése szerint 

a lövöldözésben egy ember meghalt, két másik, köztük egy rendőr pedig megsebesült. 

Az "Interfax" a rendvédelmi szervekre hivatkozva közölte, hogy egy ember meghalt, három másik, köztük két rendőr megsebesült. A Wildberries-irodában kialakult konfliktus legalább tíz résztvevőjét őrizetbe vették. Néhányan közülük ellenálltak az őrizetbe vétel során. Az Interfax szerint 30 fogvatartottról van szó. Az incidens helyszínén nagyszámú rendőrt láttak. Az egész Romanov utcát, ahol az üzletközpont található, lezárták. A moszkvai hatóságok egyelőre nem kommentálták a lövöldözésről és az áldozatokról szóló jelentéseket.

A Wildberries irodában történt lövöldözés kapcsán a Moszkvai Állami Egyetem újságírói karának hallgatóinak evakuálásáról érkeztek jelentések, amelynek épülete a Romanov Dvor üzleti központ mellett található. Az egyik diák a TASZSZ-nek elmondta, hogy a diákokat egy ideig nem engedték ki az épületből a lövések hangjai miatt, míg azokat a diákokat, akik akkor kint voltak, megkérték, hogy menjenek be az épületbe. Vladiszlav Bakalcsuk nyilatkozott:

 Kollégáimmal együtt érkeztem a vállalat irodájába, de már a bejáratnál megtámadtak a biztonsági őrök és számomra ismeretlen személyek, akik fegyveres konfliktust provokáltak. 

A konfliktus során valamikor lövések dördültek el, és az egyik kollégám megsebesült" - mondta Bakalcsuk.

Bakalcsuk szerint az első lövések az épület belsejéből jöttek, a Wildberries iroda üvegén keresztül. Abban a pillanatban igazi pánik tört ki, mindenütt füst volt, az emberek próbáltak fedezékbe vonulni. A

Elmondása szerint már vallomást tett a rendőrségen. 

Erre reagálva a vállalat nyilatkozatot adott ki, miszerint "illegális behatolási kísérletet" történt a piactér két irodájában. Az incidens nem befolyásolta a vállalat munkáját és üzleti folyamatait - jegyezték meg a Wildberries képviselői. Kifejtették azt is, hogy Bakalcsuknak nincs bejárása az irodába, mert nem alkalmazott, és tulajdonosként csak a dokumentumok bekérésére van joga. A lövöldözés hátterében Bakalcsukék válása állhat - írja a Meduza.

Frissítés:

Két biztonsági őr halt meg a Moszkva központjában, a Romanov Dvor üzletközpontban található Wildberries irodában történt lövöldözésben. Egyikük halálát Tatjana Bakalcsuk, a cég alapítója megerősítette. 

Mélységes sajnálatomra a Wildberries elleni fegyveres támadás következtében megöltek egy biztonsági őrt az irodánkban"

- írta. A második biztonsági őr haláláról a Forbes, az Interfax és a RIA Novosztyi számolt be a cég egyik forrására hivatkozva. Legalább még egy ember megsebesült, az ő állapota nem ismert. Az Interfax szerint a lövöldözés után mintegy 30 embert vittek a rendőrségre. A Wildberries sajtószolgálata ragaszkodik ahhoz, hogy Vladiszlav Bakalcsuk kísérői kezdték a lövöldözést - írja a Meduza.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!