A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Most az egészségügyi dolgozókat támadják Soros álciviljei

Soros György
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros delivers a speech on the sidelines of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 23, 2020 in Davos, eastern Switzerland. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
A világjárvány közepén a Soros György által finanszírozott Társaság a Szabadságjogokért nevezetű álcivil szervezet most az egészségügyi dolgozókat vette célba mindenféle mondvacsinált esetre hivatkozva. 
Vágólapra másolva!

A Társaság a Szabadságjogokért, a Soros-hálózat magyarországi jogsegélynyújtó zászlóshajója, a bajba jutott embereknek nyújtott jogi segítség mellett hasznot is akar húzni a szerencsétlen sorsú állampolgárokból - írta a Tűzfalcsoport.blogstar.hu. A szervezet korábban nyakig benne volt a börtönbizniszben, amelyet 2020 végén az Országgyűlés ellehetetlenített.

Nem kellett azonban sokáig várnunk, megtalálták az új aranytojást tojó tyúkot: a járványbizniszt! – írja a Tűzfalcsoport. A koronavírus-járvány első hullámának idején, azaz 2020 áprilisában jött a nagyszerű ötlet: jogi eljárások megindításához kezdtek el keresni Facebook-oldalukon olyan betegeket, akiket a koronavírus miatti ágyfelszabadítás során hazaküldtek a kórházból.

Már maga a felhívás is úgy szólt: ügyfelet keresünk! Nem betegeket, érintetteket, áldozatokat, hanem ügyfeleket.

A posztot hatalmas felháborodás követte. A TASZ azzal indokolta a kezdeményezést, hogy a betegek egészségügyi ellátáshoz való jogának érvényesüléséért küzdenek, nem pedig az állam lehúzása a perek célja.

Soros álciviljei az egészségügyben védekezőket támadják Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Ezt képtelen felfogni a TASZ

Legújabban a Soros-blogon 2021. január 8-án jelentettek meg egy cikket arról, hogy a járványhelyzetben is lehetőséget kell adni a kórházban fekvőknek a kapcsolattartásra. Az írásban azt kifogásolják, hogy sérülnek a betegjogok amiatt, hogy 2020 áprilisa óta veszélyhelyzet van, és az egészségügy automatikusan átállt az egészségügyi válsághelyzeti ellátásra. Többek közt kifogásolják, hogy a szülő nők mellett nem minden esetben lehet kísérő, illetve van, ahol a kísérő jelenlétét feltételekhez kötik (két negatív PCR-teszt vagy influenzaoltás). Megint máshol egyáltalán nem engednek be kísérőt a fennálló helyzetre és a látogatási tilalomra hivatkozva.

Amit a TASZ ezek szerint nehezen ért meg, hogy a járványhelyzet, az egészségügyi intézményben dolgozók és ott ellátott betegek biztonsága jelenleg felülírhatja az egyéni kényelmet.

A Tűzfalcsoport cikkében leírta, az úgynevezett ambulance chasing (mentőüldözés, tulajdonképpen kórház-, vagy jelen esetben járványbiznisz) egy létező jelenség: olyan jogi tevékenységet takar, amikor ügyvédek, vagy éppen jogsegély szervezetek kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek helyzetéből akarnak profitálni. A kifejezés onnan származik, hogy egyes ügyvédek az USA-ban a kórházak sürgősségi osztályáig követik a mentőket és betegeket azért, hogy a pácienst az ügyfelükké tegyék.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!