Szijjártó Péter ma Kijevben egyeztet az ukrán külügyminiszterrel

SZIJJÁRTÓ Péter; KULEBA, Dmitro
Ungvár, 2020. szeptember 23. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter közös sajtótájékoztatójuk után Ungváron, a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatási Hivatal épületében 2020. szeptember 23-án. MTI/KKM/Borsos Mátyás
Vágólapra másolva!
Tegnap este az ukrajnai képviseletek elég durva hangvételű fenyegetést kaptak, mindenfajta vérontást helyeztek kilátásba önmagukat ukrán hazafiaknak nevező személyek, ezért Szijjártó Péter Kijevbe utazik, ahol Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel fog egyeztetni annak érdekében, hogy meg tudják állítani ezeket a negatív folyamatokat.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter azt mondta közösségi oldalára feltötött videójában, hogy sajnos az elmúlt időszakban némi átmeneti enyhülést követően ismételten nagyon rossz irányba indultak meg Ukrajna és Magyarország kétoldalú kapcsolatai. Ma azért repülnek Kijevbe, hogy találkozzon Dmitro Kuleba ukrán kollegájával, és megvitassák annak lehetőségét, hogy hogyan tudják megállítani ezeket a rendkívül negatív folyamatokat.

- tette hozzá.

Szijjártó reméli, hogy valamifajta kompromisszumra jutnak, vagy legalább valami irányt fel tudnak majd vázolni közösen.

Tegnap este az ukrajnai képviseletek elég durva hangvételű fenyegetést kaptak, mindenfajta vérontást helyeztek kilátásba önmagukat ukrán hazafiaknak nevező személyek a tárgyalások létrejötte esetén.

- mondta a miniszter.

Szijjártó reméli, hogy az ukrán hatóságok teszik majd a dolgukat, és megvédik a Kárpátalján élő magyarságot, és érvényt szereznek a jogállamiságnak, és érvényt szereznek a biztonsági követelményeknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!