A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Koronavírus-oltással csapott be egy álorvos egy asszonyt és a lányát Tápiószőlősön - videó

Vágólapra másolva!
Egy férfi orvosnak öltözve jutott be egy tápiószőlősi asszony házába, majd azt hazudta nekik, hogy a koronavírus elleni oltásért fizetni kell, sőt, büntetést kapnak, ha nem oltatják be magukat.
Vágólapra másolva!

A 33 éves férfi január 31-én délután fehér nadrágot és fehér pulóvert és szemüveget vett fel, magához vett egy jegyzetfüzetet, majd beült a társa mellé az autóba.

Egy 79 éves asszonyhoz és gondnokság alatt álló lányához mentek, akiktől korábban a páros női tagja többször kért kölcsön pénzt.

Azért szervezte be a férfit is a csalásba, hogy ne bukjon le.

A háztól kicsit távolabb álltak meg, a nő maradt a kocsiban, a férfi pedig orvosnak tettetve magát bejutott az idős asszony házába.

Előadta, hogy a koronavírus elleni oltásért fizetni kell, sőt, ha nem oltatják be magukat, büntetést is kaphatnak.

A két megriadt nő odaadott neki 40 ezer forintot, a „doktor" szerint ugyanis személyenként 20 000 forinttal rendezni lehet a helyzetet, és így, hogy fizettek, még betegszállítást is intéz nekik.

Hogy még hihetőbbnek tűnjön, a jegyzetfüzetéből kitépett lapon rögzítette a befizetést, majd távozott.

A nő elégedetlen volt a kicsalt pénzzel, többet szeretett volna, nagyjából 90-100 ezer forintot. Miután a boltban bevásároltak, a nő azt tanácsolta a férfinek, borotválkozzon meg, dobja ki a nadrágot, hogy ha kiderülne az átverés, ne ismerjék fel.

Kiokosította, ha bárki kérdezősködne, hazudja azt, tűzifa iránt érdeklődött a háznál.

Forrás: Police.hu

A rendőrség végül elfogta a csaló párost február 3-án. A házkutatásoknál mobiltelefonokat foglaltak le. A 38 éves nő tagadta a csalást, a 33 éves férfi részletes beismerő vallomást tett.

A rendőrség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett csalás gyanúja miatt indított eljárást ellenük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!