A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

1 millió 920 ezer ember kapta már meg az oltást Magyarországon

oltás, koronavírus, oltóanyag, orvosi rendelő
Budapest, 2021. március 24. Leel-Őssy Attila rezidens orvos beolt egy nőt az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával a fővárosi Szent János Kórház Kútvölgyi tömbjében kialakított oltóponton 2021. március 24-én. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 920 347 fő a beoltottak száma, ebből 689 392 fő már a második oltását is megkapta - közölte a kormány tájékoztató oldala.
Vágólapra másolva!

A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak.

A magyar lakosság átoltottsága elérte a 19,5%-ot szemben a 10,6%-os uniós átlaggal.

Illusztráció Forrás: MTI/Kovács Attila

A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elöl a sorban.

A kórházi oltópontokon Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával és Modernával folytatódik az oltás.

A kormány döntött az óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozók kampányszerű oltásáról is. Kérik őket, hogy ha még nem tették, akkor ma éjfélig regisztráljanak! Munkába álltak a katonai oltóbuszok is, amelyeket elsőként Nógrád megyei kistelepüléseken használnak mobil oltópontként a regisztráltak oltására.

A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb egymillióval nőtt a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Az időseket különösen kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!