A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Sokan vélik úgy, hogy a munkájuk lassan feleslegessé válik

back backache body care caucasian chair clinic computer concept correction curvature doctor drink glass handsome health illness improper incorrect interior laptop male man manager medic medical medicine notebook office pain pc person physiotherapist physi
Handsome young man working with laptop in office. Incorrect posture concept
Vágólapra másolva!
A PwC 19 ország 32 500 munkavállalójának részvételével készült globális felmérése szerint ötből két munkavállaló úgy véli, hogy munkája öt éven belül feleslegessé válik, és a távmunkában dolgozók közül csak minden tízedik ember szeretne teljes munkaidőben visszatérni a hagyományos munkakörnyezetébe.
Vágólapra másolva!

Világszerte a munkavállalók 44%-a vállalná, hogy a munkaadójuk a technológia segítségével (érzékelőkkel és különböző, testen hordható eszközökkel) ellenőrizze munkateljesítményüket, 31%-uk pedig ellenezné azt. Ezzel szemben a válaszadók 41%-a nem biztosítana hozzáférést munkáltatója számára személyes adataihoz, így a közösségimédia-profiljához, de ami ennél is meglepőbb, 35%-uk erre is nyitott lenne.

Mi motiválja a fiatalokat?

Ha választani kényszerülnek, a fiatalok inkább a jövedelem maximalizálására törekednek, amire majd minden eszközt megragadnak. Vannak, akik a legjobb online kaszinó élmény keresik. Viszont a munkavállalók háromnegyede, 75 százalékuk világszerte azt mondja, hogy olyan szervezetnél szeretne dolgozni, amely pozitívan járul hozzá a társadalomhoz, ez különösen fontos Kínában (87%), Indiában (90%) és Dél-Afrikában (90%).

A gazdasági bizonytalanság tehát korlátozza az embereket, különösen a fiatalokat, hogy egy magasztos cél vagy elv szolgálatában álló karriert válasszanak. Összességében a megkérdezettek több mint fele, 54 százalék nyilatkozta azt, hogy amennyiben kénytelen lenne választani, inkább olyan munka mellett döntene, amivel a jövedelmét maximalizálhatná, szemben egy olyan munkakörrel, amelyben változást érhetne el a világban (46%).

Sokan feleslegesnek érzik a munkájukat Forrás: 123RF

„Miközben a világ továbbra is egy globális egészségügyi válsággal és gazdasági bizonytalansággal küzd, láthatjuk, hogy a munkavállalók magasabb elvárásokat támasztanak az üzleti szférával szemben, munkáltatóikat arra ösztönözve, hogy pozitívan járuljanak hozzá a társadalomhoz” – mondja Major Andrea, a PwC cégtársa, aki azt is hozzátette, hogy a társadalmi hatások középpontba helyezése és a profit maximalizálása nem zárja ki egymást, sőt a társadalmi célok előtérbe helyezése még javíthatja is a vállalkozás sikerességét.

Javultak a munkavállalók digitális készségei

Annak tükrében, hogy a világjárvány felgyorsított számos munkaerő-piaci tendenciát, a megkérdezettek 60%-a aggódik amiatt, hogy az automatizálás veszélyezteti a munkahelyeket. A PwC 2021. január 26. és február 8. között készíttetett felmérésében a válaszadók 48%-a úgy vélte, hogy a hagyományos foglalkoztatásról a jövőben nem beszélhetünk, 39%-uk pedig valószínűnek tartotta, hogy munkahelye öt éven belül feleslegessé válik. Ugyanakkor a munkavállalók több mint egyharmada (40%) szerint a digitális készségeik javultak a hosszú lezárás alatt, és állításuk szerint továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek majd a képzésre és a készségfejlesztésre. Sőt, az emberek 77%-a kész új készségek elsajátítására vagy a teljes átképzésre, 74 százalékuk pedig személyes felelősségnek tekinti a képzésben való részvételt, továbbá 80 százalékuk bízik abban is, hogy alkalmazkodni tud a munkahelyükön alkalmazott új technológiákhoz. Indiában és Dél-Afrikában a megkérdezettek nagy többsége „nagyon bizakodó” e tekintetben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!