A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

5 millió 455 ezer a beoltottak száma

SÁNTHA Kálmán
Egy férfit beoltanak a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagjával Nagykállóban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházában kialakított oltóponton 2021. május 29-én.
Vágólapra másolva!
A beoltottak száma 5 454 866 fő, közülük 4 728 655 fő már a második oltását is megkapta, tájékoztatott a kormányzati információs portál péntek reggel.
Vágólapra másolva!

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Az újraindítás következő fokozata 5,5 millió beoltottnál lép életbe, a várható intézkedéseket a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Forrás: MTI/Balázs Attila

A közösségi élet újraindításáért és a gazdaság újraindításáért felelős Operatív törzsek javaslatára a kormány újabb járványügyi korlátozások feloldásáról döntött, így

az 5,5 millió beoltott elérését követően megszűnik a kötelező maszkhasználat és védettségi igazolvány nélkül is lehet szállodákba, éttermekbe, fürdőkbe, strandokra menni.

A védettségi igazolvány használata ugyanakkor fennmarad a tömegrendezvények esetén, mint a sportrendezvények, koncertek, fesztiválok és az éjszakai zenés szórakozóhelyek, hiszen a vírus még itt van.

A kormány továbbá egy a járvány utáni életről szóló nemzeti konzultációban is kikéri a magyar emberek véleményét, olyan kérdéseket érintve, mint a gazdaság újraindítása és megerősítése, a munkahelyek védelme, a családok támogatása.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra és már az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is tudnak időpontot foglalni a számukra legkedvezőbb kórházi oltópontra és az elérhető vakcinákra.

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna-oltás is elérhető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!