Sportcsarnok és családi házak tetejét is tönkretette a vihar, kidőlt fák lapítottak össze autókat

Nyíregyháza, 2021. augusztus 1. Autóra borult fákat távolítanak el vihar után Nyíregyházán, a Sóstói úton 2021. augusztus 1-jén. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
A viharos erejű szélben jellemzően útra borult fák eltávolításánál, megrongálódott épületeknél kellett beavatkozniuk a hétvégén a tűzoltóknak, akiket több mint 1300 esetben riasztottak a hétvégén. A vezetékszakadások miatt 140 településen részleges, vagy teljes áramkimaradások voltak.
Vágólapra másolva!

Pécsett, a Madas József utcában egy kétszintes családi ház tetőszerkezetét a vihar teljes egészében leszakította, a törmelékek az ingatlan kerítését tönkretették, illetve az utcán álló több autóban kárt tettek.

Tiszavárkonyon a sportcsarnok tetőszerkezetét több mint száz négyzetméteren rongálta meg a viharos erejű szél. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Dövény településen a Kossuth Lajos utca egyik családi házának a tetőszerkezete villámcsapás miatt teljes terjedelmében égett.

Autóra borult fákat távolítanak el a vihar után Nyíregyházán, a Sóstói úton Forrás: MTI/Balázs Attila

A vasárnap délutáni viharban csaknem száz épület rongálódott meg, százhetven esetben a kidőlt fák akadályozták a közúti forgalmat, kilenc esetben a vasúti közlekedésben okozott fennakadásokat, valamint több tucat esetben az elektromos vezetékek sérültek meg.

A legtöbb beavatkozás Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben volt, de Somogy és Borsod megyékben is a szokásosnál többször riasztották a tűzoltókat. Több káreset felszámolása még folyamatban volt hétfő reggel, főleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!