A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szijjártó Péter: A nemzetközi erőfeszítések kudarcot vallottak Afganisztánban

SZIJJÁRTÓ Péter
Melník, 2021. július 20. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az osztrák-cseh-magyar-szlovák-szlovén külügyminiszteri találkozón a közép-csehországi Melníkben 2021. július 20-án. MTI/EPA/Martin Divisek
Vágólapra másolva!
Elég nagy baj, hogy Afganisztánban egy húszéves nemzetközi erőfeszítés egyértelmű kudarcot vallott, de azóta a nyugati világ hibát hibára halmoz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a szlovéniai Brdo pri Kranjuban, az EU-tagországok külügyminisztereinek informális tanácskozására érkezve.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető szerint azóta folyamatosan születnek a felelőtlen nyilatkozatok a nyugati szövetségesek részéről, amelyek korlátozás nélkül arra hívják fel az afgánokat, hogy jöjjenek Európába.

- mondta.

Elég nagy baj, hogy Afganisztánban egy húszéves nemzetközi erőfeszítés egyértelmű kudarcot vallott, de azóta a nyugati világ hibát hibára halmoz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a szlovéniai Brdo pri Kranjuban, az EU-tagországok külügyminisztereinek informális tanácskozására érkezve. A kép illusztráció. Forrás: MTI/EPA/Martin Divisek

Hozzátette: arról beszélnek a nyugati politikusok, hogy nem szabad megismételni 2015 hibáit. Ehhez képest semmi mást nem tesznek - hangsúlyozta.

Úgy vélte: 2015-ben is folyamatosan hangzottak el azok a nyilatkozatok, amelyek akkor a szíreket biztatták arra, hogy jöjjenek Európába, most pedig az afganisztániakat biztatják ugyan erre.

A miniszter hangsúlyozta hogy a migrációs hullámot nem inspirálni kell, hanem meg kell állítani.

- tette hozzá.

Az EU-s külügyminiszterek nem hivatalos találkozójának első napján az afgán válság lesz a fő téma.

A pénteki tárgyláson a Kínával, Indiával, és a Perzsa(Arab)-öböl menti országokkal való együttműködés kérdéseit vitatják meg a tárcavezetők.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!