A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Gyurcsány-korszak bukott embere toboroz embereket Márki-Zay Péternek

Gyurcsány Ferenc; Lendvai Ildikó; Bajnai Gordon CSELEKVÉS FOGLALKOZÁS FOTÓ ÁLTALÁNOS KAPCSOLATOKHOZ  KÖTŐDŐ KÖZÉLETI SZEMÉLYISÉG FOGLALKOZÁSA SZEMÉLY gratulál kézfogás miniszterelnök politikus rendezvény Budapest, 2009. április 5.
Gyurcsány Ferenc leköszö
Budapest, 2009. április 5. Gyurcsány Ferenc leköszönő pártelnök, a szavazatszámláló bizottság elnöke (j) gratulál a két megválasztottnak, miután bejelentette, hogy Bajnai Gordont (k) hivatalosan is az MSZP miniszterelnök-jelöltjévé, míg Lendvai Ildikót az MSZP elnökévé választotta a párt rendkívüli kongresszusa a Budapest Kongresszusi Központban. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter mögött már felsorakozott Gyurcsány Ferenc és volt minisztere, egyúttal kijelölt utódja, a szintén bukott kormányfő Bajnai Gordon is. És nincs mit csodálkozni: az utóbbi, azaz Bajnai most embereket toboroz neki. Gyurcsánynak.
Vágólapra másolva!

Embereket toboroz a Facebookon Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc volt minisztere, írta meg a Népszava. Mindez azért érdekes, mert kedden titokban Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc egymással tárgyalt. Jól látszik, hogy a múlt emberei készülnek a visszatérésre. Gyurcsány, a baloldal vezetője tárgyal (a nyilvánosság kizárásával) a jelöltjével, de közben egyik legközelebbi embere már szervezkedik.

Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Kovács Tamás

Vagyis, miközben Márki-Zaynak Gyurcsány Ferenc egy - használjuk csak a baloldal kifejezését nyugodtan - füstös szobában mondja el, hogy mi a feladata és mit szabad neki, mit nem, amiről a hódmezővásárhelyi polgármester egyáltalán nem dicsekszik, inkább hallgat, addig

Gyurcsány 2009-es utóda (és egykori beosztottja) már szervezi az embereket az országos kampányhoz gyakorlatilag nulla háttérrel rendelkező hódmezővásárhelyi polgármesternek.

Egyértelmű: a baloldali múlt emberei egyre gyorsabban a felszínre törnek, hogy visszaszerezhessék a hatalmat Márki-Zay mögé bújva.

És a Városházán pontosan ismerjük, hogy térnek azonnal vissza: Karácsony Gergely, a báb mögött gyakorlatilag a fél Gyurcsány-kormány megjelent Budapesten, Draskovicstól Katona Tamásig, nem beszélve arról, hogy Gál J. Zoltán, Gyurcsány egyik legfontosabb embere lett Karácsony főtanácsadója. Olyan szinten fogja a kezét (irányítja), hogy még a Facebook-bejegyzéseit is ő írja.

Márki-Zay Péter mögé bújva is erre készülnek - a múlt emberei akarnak visszajönni és ismét hatalmat szerezni, ez eléggé nyilvánvaló.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!