Karácsony Gergely elismerte, rendszeresen egyeztet Gyurcsány Ferenccel

KARÁCSONY Gergely beszél felszólal főpolgármester konferencia Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2019. december 9. Karácsony Gergely főpolgármester felszólal a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Az Indexnek adott interjújában ismét magyarázkodni kényszerült az angolul egyáltalán nem beszélő Karácsony Gergely. Újra megígérte, hogy megtanulja a nyelvet, de csak megválasztása esetén. A beszélgetés során elismerte, hogy szokott egyeztetni Gyurcsány Ferenccel, és megdöbbentő módon azt is elárulta, hogy lesznek olyan körzetek, ahol egyetlen jelölt lesz az előválasztáson. Vagyis, hogy nincs is valódi előválasztás, amiről az Origó hetek óta ír. Másképpen: Gyurcsány-show.
Vágólapra másolva!

"Autóval érkeztem az interjúra, húsz perccel előbb, mint terveztem. Ebből is látszik, hogy lehet a városban közlekedni" - így indított az Index meglehetősen baráti interjújában Karácsony Gergely, aki az elmúlt napokban kialakult, a főpolgármester alkalmatlanságát ismét bizonyító közlekedési káoszra, a pestiek életét megkeserítő dugókra próbált ilyen formában próbált magyarázatot adni.

A közlekedési káoszról

Ahogy beszámoltunk róla, a közlekedési felfordulásban nagy szerepe van annak, hogy a baloldali városvezetés több fővárosi felújítást is egyszerre, a késések miatt kapkodva indított el. A kialakult helyzet miatt nagy felháborodás alakult ki az autósok, és a tömegközlekedéssel utazók között.

"Kötve hiszem, hogy a főváros megszüntetné a belvárosban felfestett biciklisávokat, hiszen azok érdemben nem befolyásolnak semmit sem" - zárkózott el a sokak által javasolt megoldástól a főpolgármester. Röviden kitért mai nyilatkozatára, amiben azt üzente a torlódások miatt felszólaló autósoknak, hogy szálljanak ki a kocsikból és menjenek gyalog. "Tudomásul kell venni a helyzetet" - ismételte meg korábbi kijelentését.

A nyelvtudásának hiányáról

Szóba került angol nyelvtudásának hiánya is. Természetesen azt a baloldali Index nem kérdezte meg, hogy miért hazudta, hogy középfokú nyelvvizsgája van, holott kiderült: nincs. Karácsony gyakorlatilag azt mondta, hogy nem is akar megtanulni angolul. "Amikor Angela Merkel német kancellár lett, akkor tanult meg angolul, én ezt a példát szeretném követni" - így válaszolt arra a kérdésre, hogy mikor tervezi fejleszteni a nyelvtudását. Vagyis, ha német kancellár lesz Karácsony.

Karácsony Gergely főpolgármester megint magyarázkodni kényszerült nyelvtudásának hiánya miatt Forrás: MTI/Mohai Balázs

A pálfordulásáról

A műsor későbbi részében az ország geopolitikai helyzetével kapcsolatban arról beszélt, hogy Magyarország egy kis ország, vagyis a tipikus baloldali merjünk kicsik lenni-szöveg, majd a kommunista diktatúra történelemtanításának közhelyeit mondta vissza. Szerinte "a történelmünk során sikerült mindig a rossz oldalra állni, és emiatt mindig megszívtuk".

A miniszterelnök-jelöltségével kapcsolatos álláspontváltozását úgy magyarázta, hogy "nagy hazaszeretet van benne." Pálfordulását azzal indokolta, hogy a járvány alatt a kormány nem úgy viszonyult a fővároshoz, mint ami szerinte elvárt lett volna. "Ha erre nem került volna sor, akkor nem éreztem volna erkölcsi késztetést arra, hogy elinduljak" - tette hozzá, nem túl hihető módon.

Karácsony egyébként annyira belejött, hogy az adás közepén még azt is kijelentette, lehet más a politika. Ez azért érdekes, mert társaival éppen ő robbantotta szét a jobboldaltól és a baloldaltól egyenlő távolságtartást hirdető LMP-t.

A Gyurcsány-showról

Az interjú vége felé az úgynevezett baloldali előválasztásra terelődött a szó, ekkor Karácsony elárulta, hogy

szokott Gyurcsánnyal egyeztetni, és nem tart egyik "vetélytársától" sem.

Annyit elismert a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének jelöltje, hogy vannak olyan körzetek, ahol nincsen verseny a jelöltek között. Szerinte ez azért van, mert ezekben a választókörzetekben "mindenki ugyanabban a személyben gondolkozik. "Lesz olyan hely, ahol konkrétan egy jelölt lesz" - húzta alá megdöbbentő módon a főpolgármester.

Ahogy arról korábban is többször írtunk, a baloldali politikusok igyekeznek úgy tenni, mintha a baloldali előválasztásnak nevezett folyamat során a választóknak valódi döntési lehetősége lenne. Ugyanakkor valójában már lényegében mindent eldöntött Gyurcsány Ferenc.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!