Kiderült: Márki-Zay számára készült a hatalmas Fidesz-előnyt mutató közvélemény-kutatás

Vágólapra másolva!
Miközben Márki-Zay Péter a múlt héten még arról beszélt, hogy semmi köze nincsen ahhoz a kiszivárgott kutatáshoz, amely jelentős Fidesz-előnyt mutatott, sőt, nem is tudott róla, hétfőn az Index  nyilvánosságra hozta a pontos mérést, amiről kiderült, nemcsak hogy tudott róla Márki-Zay, egyenesen neki készült.
Vágólapra másolva!

Az Index megszerezte azt a kutatást, amely jelentős Fidesz-előnyt mutatott. A lap úgy tudja, az Iránytű Intézet és a 21 Kutatóközpont által készített mérés (az adatfelvételt az Iránytű végezte 2000 fős minta telefonos megkérdezésével december 6-a és 11-e között) amerikai tanácsadók segítségével, amerikai módszertannal készült.

Forrás: Index

Az írásból kiderül, hogy a kutatás személyesen Márki-Zay részére készült. Mindez azért érdekes, mert Gyurcsány jelöltje korábban azt mondta, hogy ő semmilyen kutatást sem rendelt. Ráadásul azt is mondta, hogy vannak eszközök ahhoz, ha valaki a Fidesz érdekében meg akarja buktatni az ellenzéket belülről, a kiszivárgott kutatást például ilyennek nevezte.

Mindezek mellett azt is közölte, hogy komolytalanok a kutatásból megjelent információk.

A felmérés szerint a teljes lakosság körében a Fidesz 46 százalékot szerezne most egy választáson, míg a baloldali lista csak 32-t. Az is kiderült, hogy a választók 52 százaléka nem szeretne kormányváltást, és csak 43 százalék igen.
Elmondása szerint még ő sem kapta meg a kutatás összefoglalóját, annak létezéséről a sajtóból értesült. Ehhez képest most kiderült, hogy a kutatás éppen neki készült, vagyis ő rendelte, tudnia kellett róla.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!