Megkötöztek, megvertek és foglyul ejtettek egy újpesti férfit a saját házában - videó

Vágólapra másolva!
Két férfi megkötözött egy újpesti férfit, majd leragasztották a szemét, órákon keresztül verték és fogva tartották, amíg meg nem szerezték a pénzét és az értékeit.
Vágólapra másolva!

Január 24-én éjjel hívta a rendőröket a férfi szomszédja telefonján azzal, hogy este kirabolták és mindenét elvitték. Kihallgatása közben kiderült, hogy egyedül volt és éppen zuhanyozott újpesti otthonában, amikor elment az áram. Gyorsan magára kapott valamit és kiment az udvarra, hogy megnézze a villanyóraszekrényt. Ekkor támadtak rá.

Két férfi betuszkolta a konyhába, ahol egy ragasztószalaggal egy szék lábához ragasztották a lábát, két kezét a háta mögött megkötözték és szemeit is leragasztották.

A lekötözött férfi Forrás: Police.hu

Az egyik támadó fenyegetni, majd faggatni kezdte arról, hol tartja a pénzét. Amikor későn válaszolt, megütötték a fején.

Elmondta nekik, hogy hol van a tárcája, de amikor kiderült, hogy nem annyi pénz volt benne, mint amennyire emlékezett, megverték.

Ezek után a bankkártyája és a széfje kódját követelték tőle, amit elmondott nekik a sok verés miatt. Mivel a széfet üresen találták a rablók, megint megverték a férfit. Ekkor az ujját rányomták a telefonjára, hogy feloldja, majd megnézték, mennyi pénz van a bankkártyáin. Az egyik támadó kiment egy közeli ATM-hez,

de a kártyáról csak 150 ezer forintot tudott felvenni.

Mint kiderült, a ház előtt várt a bűnbanda vezetője, aki új utasításokat adott neki.

Felemeltették a limitet a kártyákon a férfivel, majd a rabló visszament az automatához, hogy levegye róluk a pénzt.

A támadók közel három és fél órát töltöttek a házban és közben végig verték a férfit, és azzal is megfenyegették, hogy elvágják a torkát.

Végül mindent elvittek, amit találtak, pénzt és műszaki eszközöket is. Áldozatukat átvitték egy másik szobába, leeresztették a redőnyöket, rázárták az ajtót és magukkal vitték a kulcsot.

A férfi nagyjából 20 percig küzdött, mire kiszabadította magát, majd átmászott a szomszédhoz és segítséget kért.

A kirabolt áldozatnak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Amikor a rendőrök munkához láttak, megtudták, hogy többen is felfigyeltek egy fekete Audira a férfi háza előtt.

Forrás: Police.hu

Többen úgy emlékeztek, hogy korábban is látták a kocsit, amikor a férfi felújította az otthonát.

A rendőröknek sikerült azonosítaniuk az autót és a tulajdonosát, a 37 éves L. Sándort. Emellett azt is kiderítették, hogy két 23 éves fiatal, K. András és T. János voltak a társai a rablótámadásban.

Rájöttek, hogy L. Sándor a brigádjával valóban dolgozott a férfi házának felújításán, így volt ideje feltérképezni az épületet.

K. Andrást és T. Jánost január 27-én Budapesten, míg L. Sándort Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fogták el.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a rablók 600 ezer forintot vettek le áldozatuk bankkártyájáról, és összesen 800 ezer forintnak megfelelő pénzt és műszaki cikket zsákmányoltak. Emellett arra is rájöttek a nyomozók, hogy miért csak az egyikük beszélt a támadás során.

A társa a felújítás közben többször beszélt a férfival, aki felismerhette volna a hangját.

A három férfit

felfegyverkezve elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése és csalás miatt

hallgatták ki a rendőrök, majd őrizetbe vették őket. A bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!