Szijjártó Péter: Támogatjuk az Ukrajna uniós tagjelölti státuszáról szóló kérelmet - videó

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter
Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter interjút ad az Origonak 2021. február 17-én.
Vágólapra másolva!
Magyarország támogatja annak a nyolc uniós tagországnak a javaslatát, akik azt kezdeményezték, hogy Ukrajnával minél előbb kezdjen tárgyalásokat az Európai Unió a tagjelölti státuszról - jelentette be kedden Szijjártó Péter.
Vágólapra másolva!

A magyar emberek ezt a háborút nem akarták, és békét akarnak, és mi mindent megteszünk annak érekében, hogy béke legyen - mondta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter bízik benne, hogy folytatódnak és eredményesek lesznek az orosz-ukrán tárgyalások.

Kiállunk Ukrajna területi szuverenitása mellett, és a magyar történelem legnagyobb humanitárius segítségét készítjük elő - mondta a miniszter. Minden olyan ügyet támogatunk, amelyek hozzájárulnak a békéhez - tette hozzá. Az unió 8 tagországának az elnökei azt kezdeményezték, hogy Ukrajna európai integrációja gyorsuljon fel, és tagjelölti státuszt kapjon az ország - ismertette a miniszter.

Azt várjuk el Brüsszeltől, hogy kezelje kellő komolysággal ezt a javaslatot, a magyar emberek a békében érdekeltek, ezért minden olyat megadunk Ukrajnának, ami segíti a békét - zárta Szijjártó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!