Megharminckilencszerezte adózott eredményét Závecz Tibor és barátai baloldali intézete

Vágólapra másolva!
A napokban válnak nyilvánossá az egyes gazdasági társaságok 2021-ről szóló pénzügyi beszámolói. Ezúttal a baloldali háttéremberek által alapított Egyensúly Intézet Nonprofit Kft. eredményét mutatjuk be.
Vágólapra másolva!

A többek között Boros Tamás és Závecz Tibor által fémjelzett intézet dinamikusan fejlődik a 2018-as megalapítása óta: 2019-ben hozzávetőlegesen 13 millió, 2020-ban több mint 44 millió, 2021-ben pedig már közel 48 millió forint nettó árbevételre tett szert.

A baloldali intézet az adózott eredményt illetően még szembetűnőbb sikert ért el: a 2020-as 273 ezer forint után tavaly 10,7 millió forintot realizált.

Az Egyensúly Intézetet a Závecz Research kutatócéget vezető Závecz Tibor, a Policy Solutions elemző- és tanácsadó intézet korábbi társtulajdonosaként és igazgatójaként tevékenykedő Boros Tamás, valamint a GfK Hungária Piackutató korábbi igazgatójaként dolgozó Kozák Ákos alapította 2018 szeptemberében. Rajtuk kívül az intézet munkatársai közé tartozik az a Filippov Gábor, aki a Gyurcsány-korszak közepén, 2008-ban alapított baloldali Magyar Progresszív Intézetnél volt politikai elemző és vezető elemző. De a Bajnai Gordonnal korábban együtt dolgozó Urbán László is az Egyensúly Intézet csapatát erősíti. Emlékezetes, Urbán tíz éve a Bajnai-féle Haza és Haladás Alapítvány gazdaságpolitikai koordinátoraként tűnt fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről