Brutálisan elhanyagolta a gyerekeit egy balassagyarmati pár

Vágólapra másolva!
Egy balassagyarmati házaspárnak két kislánya volt, akiket fokozatosan elhanyagoltak. Nem volt megfelelő a higiéniás állapotuk, az otthonuk szinte lakhatatlan volt és iskolába sem jártak normálisa. A szülők közben semmilyen segítséget nem fogadtak el. Az ügyészség vádat emelt ellenük.
Vágólapra másolva!

Az 56 éves férfinak és a 49 éves feleségének 2003-ban és 2008-ban született két kislánya. 2015 augusztusától kezdve fokozatosan elhanyagolták a gyerekeket. Nem gondoskodtak a higiéniájukról, és nem jártak rendesen iskolába.

Emiatt annyi igazolatlan hiányzásuk lett, az egyik lány háromszor ismételte az első osztályt, a testvére pedig 16 évesen csak 6 osztályt végzett el.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A lakhatásuk sem volt megfelelő,

életveszélyes volt a házuk, be volt szakadva a tető, beáztak a szobák, nem volt rendesen takarítva és karbantartva.

A víz be volt vezetve, de a használatához szükséges csapokat a szülők leszerelték és eladták. Az udvar és a szobák szemetesek voltak, nem takarítottak.

A hatóságok próbáltak együttműködni a családdal és segíteni nekik, de ők elzárkóztak ettől. Emiatt először védelembe vették a gyerekeket, majd otthonbak kerültek.

A lányok azonban gyakran hazaszöktek, ahol a szülők bújtatták őket.

Az idősebb lány végül férjhez ment, így nagykorú lett, a húga pedig nevelőszülőkhöz került.

Az ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a szülők ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket felfüggesztett börtönbüntetésre, valamit szüntesse meg a szülői felügyeleti jogukat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!