Ferihegyen fogták el a szökött gyilkost

elfogás, Ferihegy, gyilkos
Ferihegyen fogták el a börtönből szökött gyilkost
Fotó: police.hu
Vágólapra másolva!
Egy Amszterdamból Budapestre tartó repülőjáraton utazott az a 32 éves algériai férfi, aki egy kanadai börtönből szökött meg még májusban. A gyilkosság miatt elítélt férfi ellen hajtóvadászat indult, tegnap a Ferihegyi repülőtéren fogták el.
Vágólapra másolva!

A 32 éves algériai-kanadai–magyar, hármas állampolgárságú férfi még 2011-ben karddal hátba szúrt egy magyar férfit, aki belehalt - írta az ügy hátteréről a rendőrség. 

Az elkövető ekkor elmenekült ugyan a helyszínről, de később önként feladta magát. Emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték,a börtönben azonban újabb, súlyos sérüléseket okozó bűncselekményt követett el, így a kanadai hatóságok - 12 év után - megtagadták a feltételes szabadságra bocsátását. 

Az ezzel kapcsolatos meghallgatását követően dönthetett úgy, hogy megszökik.

Idén tavasszal Québec tartományból, Lavalból, a Kanadai Javító Szolgálat joghatósága alá tartozó Szövetségi Képzési Központból szökött meg. Nemzetközi körözést adtak ki ellene, és nagy erőkkel keresték. Felkerült a Québec tartomány legveszélyesebb bűnözőit tartalmazó weboldalra is.

Olyan információk érkeztek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályához nemzetközi bűnügyi együttműködés eredményeként, miszerint

 a férfi repülővel Magyarországra érkezik.

A KR NNI fejvadászai a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság és a KR bevetési egységeivel együttműködve szeptember 3-án délelőtt fogták el a férfit. Éppen akkor, amikor kiszállt az Amszterdamból érkező repülőgépből. Az országba való belépésénél testvére okmányával igazolta magát. A rendőrök a terminálon bilincselték meg, majd onnan állították elő a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra, ahol őrizetbe vették. A más nevére szóló igazolvány használata miatt közokirat-hamisítás miatt indult vele szemben büntetőeljárás. Kiadatásáról a későbbiekben döntenek - írta a rendőrség. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!