Kocsis Máté alaposan helyrerakta Gyurcsány Ferencet

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök legfrissebb Facebook-bejegyzése alatt tette alaposan helyre Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Gyurcsány Ferencet, a dollárbaloldal vezetőjét - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány a miniszterelnök azon mondatához szólt hozzá, hogy mi a béke pártján állunk. A bukott miniszterelnök szerint Putyin háborús bűnös, és meg kell büntetni, Orbán Viktor pedig valójában az ő pártján áll.

Erre írta Kocsis Máté:

Putyin és Gyurcsány magánvacsorája 2009. novemberében Moszkvában. Putyin ekkor már rég megtámadta Grúziát, Gyurcsány rég nem miniszterelnök - mit keresett a Gyurcsány házaspár Moszkvában?

Mint ismert, magánjellegű vacsorán fogadta Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz kormányfő és felesége Gyurcsány Ferencet és feleségét 2009 novemberében, ami azért is felettébb érdekes, mert Gyurcsány akkor már több, mint fél éve nem volt Magyarország miniszterelnöke. Gyurcsány arra szokott hivatkozni, hogy az még egy "másik Putyin" volt, de ezt egyértelműen cáfolja, hogy az oroszok 2008-ban támadták meg Grúziát (arról ne is beszéljünk, hogy Alekszandr Litvinyenkót 2006 őszén mérgezték meg polóniummal, és ezzel már akkor Putyint vádolták Nyugaton).

Putyin és Gyurcsány 2006 és 2007 között háromszor is találkozott, és ezek után juttatták az oroszok kezére a MOL-t, amelyet az Orbán-kormány vásárolt vissza.

A 2007-ben Gyurcsány Ferenc által meglátogatott szaranszki finnugor csúcstalálkozón Putyin elnök még egy csárdást is eltáncolt a Debreceni Hajdú Együttes egyik tagjával. A lépéseket az orosz elnök saját elmondása szerint Gyurcsánytól igyekezett ellesni - emlékeztet a Magyar Nemzet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!