A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Karácsonyék nem hajlandók megszüntetni a forgalmi lezárásokat, hiába készült el a hármas metró

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2022. november 30. Karácsony Gergely főpolgármester beszél a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. november 30-án. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely, Budapest baloldali polgármestere a Facebook-oldalán írt arról, hogy kerékpársávokat raknak a hármas metró felújítása miatt kijelölt buszsávok helyére. Vagyis: hiába adták át a hármas metrót, a dugó ezentúl sem szűnik meg, az autósok nem kapják vissza a sávokat.
Vágólapra másolva!

Sok autós fellélegzett, amikor

végre hosszas csúszások után átadták az M3-as metrót, hiszen abban bízhattak, hogy végre eltűnnek a metrópótló sávok, és valamivel javulni fog a teljes káoszban lévő fővárosi közlekedés.

Azonban nem örülhettek sokáig, hiszen Karácsony Gergely ma Facebook-oldalán jelentette be, hogy ugyan a metrópótló sávok valóban eltűnnek, helyükre viszont biciklisávok kerülnek, vagyis az autósok szemszögéből semmi sem fog változni, talán még romlik is a helyzet.

Jönnek az újabb biciklisávok Budapest legforgalmasabb útjain Fotó: Csudai Sándor - Origo

Karácsony posztjában arról írt, hogy

Szerinte ez egyáltalán nem gond, hiszen az autósok az M3-as felújításának 6 (!) éve alatt már minden bizonnyal alkalmazkodtak ahhoz, hogy képtelenség közlekedni a városban és órákat kell állni a dugóban.

Szintén hajmeresztő a főpolgármester azon véleménye, miszerint "így forgalmi fennakadás kialakulása nélkül lehet a két főút mentén összesen közel 6 km új, biztonságos kerékpársávot kijelölni". Így tehát a Váci úton és az Üllői úton is 6 kilométernyi biciklisáv lesz. Amit valószínűleg ugyanúgy alig fognak használni, mint eddig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!