Donald Trump: Sosem fognak letartóztatni, hiába szeretnék ezt Bidenék

Donald Trump
Vágólapra másolva!
A korábbi amerikai elnök szombaton Georgia államban szólalt fel hívei előtt, először azóta, hogy vádat emeltek ellene minősített dokumentumok átadásának megtagadásáért és elrejtéséért. Parázshangulatú beszédében kijelentette, hogy sosem fogják latartóztatni, hiába szeretné ezt a demokrata pártelit. Trump kemény üzenetet küldött politikai ellenfeleinek. 
Vágólapra másolva!

"Kockára tettem mindent, és soha nem fogom megadni magam! Soha nem fognak letartóztatni! Soha nem fogom feladni a harcot értetek!" − fogalmazott a korábbi amerikai elnök a gyűlésen, amiről a Magyar Nemzet is beszámolt.

A beszédet kiemelt figyelem övezte, hiszen az amerikai igazságügyi minisztérium pénteken 37 szövetségi bűntetőjogi vádpontban vádolta meg az egykori republikánus elnököt, amelyek többsége a kémkedési törvény megsértésére vonatkozik. Trump leszögezte, hogy az amerikai jobboldalnak szembe kell szállnia a radikális demokratákkal és a pártérdekeket szolgáló ügyészeikkel. Egyúttal azzal vádolta a Biden-adminisztrációt, hogy mind az igazságügyi minisztériumot, mind a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) arra használja, hogy politikai ellenfeleit kiiktassa.

− húzta alá, utalva a 2024-ben esedékes amerikai elnökválasztásra.

Donald Trump kemény beszédet mondott Forrás: Twitter

Trump a vádemelést nevetségesnek és alaptalannak nevezte, szerinte a Biden-adminisztráció visszaélt a hatalmával. A republikánus politikus ezzel kapcsolatban a sztálini Szovjetunióhoz, valamint a kommunista Kínához hasonlította Joe Biden Amerikáját.

A politikus tegnap a Politiconak adotti nterjújában leszögezte, hogy akkor sem fog visszalépni az elnöki pozícióért folytatott versengésből, ha elítélik a legutóbbi vádak alapján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről