Megszólalt az Árpád hídon halálra gázolt biciklis édesanyja

halálos baleset, gázolás, autó, bicikli, Árpád híd, Budapest, karambol
Budapest, 2023. július 1. Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsik az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo is beszámolt, az Árpád hídon gázolt halálra hétvégén egy, a szalagkorlátot átszakító Mercedes. Benjámin szabályosan haladt a kerékpársávban, amikor egy száguldó autó elütötte őt. 
Vágólapra másolva!

„Az én majdnem 27 éves fiamat ölte meg ez a nyomorult. Egy szerető, összetartó, dolgos család vagyunk.

– írta a közösségi oldalán a gyászoló édesanya.

Az átszakított szalagkorlát és a bicikli roncsai az Árpád Hídon Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Benjámin 3D-modellezőként dolgozott, videójátékokhoz, illetve filmekhez készítette kül- és beltéri helyszíneket.

A Mercedes sofőrje, B. Dávid, aki autókereskedést üzemeltet, a sportkocsik rajongója, rendszeresen részt vesz gyorsulási versenyeken: a neve megtalálható például a tököli gyorsulási versenyek nevezési listáin is - írja a Blikk.

Információk szerint

a két autó egymással versenyzett, amikor bekövetkezett a baleset.

"Másfél órával a baleset előtt még összefutottam vele én is, és nyomtuk is neki, pedig 400 lóerővel erősebb" – írta közösségi oldalán a férfi egyik ismerőse.

Ütközésben összeroncsolódott autók az Árpád hídon Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Motort is cseréltek a Mercedesben

Az is kiderült, hogy a Mercedest tulajdonosa nem rég szakszervizbe vitte a kocsit kisebb-nagyobb munkák elvégzése okán, a műhely pedig egy videóban mutatta be az autót.

A kocsiban motort is cseréltek: ennek különösebb konkrét oka nem volt, inkább sok apró dolog miatt panaszkodott rá a tulajdonos, a szakszervizben pedig a komplett csere mellett döntöttek.

Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség tájékoztatása szerint egyelőre senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként, egyelőre azt vizsgálják – a sebesség nagysága mellett –, hogy egyáltalán szó volt-e versenyzésről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!