Madárral ütközött, nem indult el a Wizz Air egyik Budapestre tartó járata

Vágólapra másolva!
A Wizz Air törölte a szombaton 10 óra 50 percre tervezett Isztambul-Budapest járatot, miután a repülőgép odafelé egy madárral ütközött.
Vágólapra másolva!

Az egyórás késés után SMS-ben értesítették az utasokat a csúszásról, akik később a repülőtér kijelzőjén további késésekről kaptak tájékoztatást. Körülbelül 4-5 óra elteltével derült ki, hogy a járat aznap már nem fog felszállni, csak vasárnap - írja a Mandiner.

A Wizz Air Budapest-Isztambul járatát teljesítő Airbus A321neo landolás közben madárral ütközött, ezért a légiközlekedés biztonságát szem előtt tartva a repülőgépet a szakembereknek át kell vizsgálnia.

 "Emiatt a Budapestre induló járat várhatóan helyi idő szerint vasárnap délelőtt 10 órakor szállhat fel. Az érintett utasokat a Wizz Air a megadott e-mail címeken és telefonszámokon értesítette és szállodai szobát foglalt számukra” – közölte a légitársaság.

WizzAir Airbus A321neo Departing From Eindhoven Airport
Képünk illusztráció!
Fotó: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou/NurPhoto

Nemrég arról írtunk, hogy az utasok viselkedése miatt indult késve egy Brüsszelbe tartó gép. Egy 14 éves izlandi fiú pedig egy csoporttal utazott Olaszországba, amikor a kirándulás rémálommá vált. A gyereket nem engedték fel a hazafelé tartó járatra. Eindhovenben leszállásnál nagyon közel került egy Wizz Air géphez egy drón, mindössze száz méterre volt attól. Az irányító jelentette az esetet, és azonnal figyelmeztette az érintett járat mögött lévő, szintén az eindhoveni repülőtérre tartó másik Wizz Air gép személyzetét is a veszélyre.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!