A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
15:55VívásOlha Kharlan-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
15:55VívásSara Balzer-Luca Szucs
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Gyurcsány polgármestere nem akarta, civilek indítják el az ingyenes LED-csereprogramot Újpesten

Izzó LED Otthon Így legyen energiatakarékos az otthonod! – Háztartási tippek, ötletek
Vágólapra másolva!
Ingyenes lakossági LED-csereprogramot indított az Együtt Újpestért Mozgalom és a CYEB Energiakereskedelmi Kft. az újpesti háztartásoknak. A Gyurcsány-párti polgármester és városvezetés nem volt hajlandó érdemben foglalkozni sem a más településeken rendkívül népszerű programmal. Ezért pedig civil kezdeményezés eredményeként valósítják meg a lakosság számára kedvező programot.
Vágólapra másolva!

A több településen már jól vizsgázott programot a legtöbb helyen a helyi önkormányzattal együttműködésében valósítja meg az energiakereskedelmi cég, de sajnálatos módon Újpest Gyurcsány-párti városvezetése egyáltalán nem volt partner abban, hogy az újpesti családok térítésmentesen LED izzókra cserélhessék a lakásukban használt fényforrásokat – írja közösségi oldalán az Újpesti Hírek.

A gyurcsányista kerületi vezetés nem foglalakozott érdemben a kérdéssel. Mindezt annak ellenére, hogy más településeken az önkormányzat szervezte a programot Forrás: Thinkstock

Mint írják, a program anyagi hátterét az a 2020-as törvény adja, ami alapján az energiakereskedő cégeknek minden évben forgalom utáni energiahatékonysági programok támogatását kell bemutatnia, Újpesten egy civil szervezettel, a Polgári Újpestért Alapítvánnyal együttműködve hirdették meg.

A programban való részvétel sem a jövedelmi helyzettől, sem lakásmérettől, sem pedig a lakók számától nem függ, ezért szinte valamennyi újpesti háztartás részt tud venni benne, és a program képes akár valamennyi újpesti háztartásnak is új LED-izzókat biztosítani

– tájékoztatnak.

A jelentkezés a programba internetes felületen történik, egy öt-tíz perc alatt kitölthető regisztrációs űrlappal, így személyes megjelenésre csak az átvételkor lesz szükség.

További részletek a linkre kattintva érhetőek el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!