Nem tudott bejutni az áruházi parkolóba, ezért tönkretette a sorompót egy férfi Tatabányán

A kép illusztráció!
Vágólapra másolva!
Jegyet váltott a parkolóba egy férfi, mégsem nyílt a sorompó, ezért a férfi fel akarta rántani, hogy bejusson. A sorompót azonban tönkretette.
Vágólapra másolva!

A férfi április 2-án egy tatabányai áruház parkolójának bejáratához hajtott kocsival. Be akart menni a parkolóba, ezért jegyet váltott a jegykiadó automatából, de ennek ellenére nem nyílt ki a sorompó. A férfi ezért kiszállt a kocsiból, és 

alulról, két kézzel megragadta és egy hirtelen mozdulattal megrántotta a sorompót, melynek karja emiatt meghajlott. A férfi a  rongálással összesen  111.523 forintnyi kárt okozott,

 mely nem térült meg.

A tatabányai ügyészség rongálás miatt emelt vádat a férfi ellen, 

a bíróság pedig 1 év próbárabocsátást szabott ki vele szemben, emellett kötelezte az okozott kár megfizetésére.

Az elsőfokú ítélet jogerős, az ügyész, a vádlott és védő is tudomásul vette.

Egy német férfi tavaly márciusban egy szórakozóhelyről tartott hazafelé részegen egy barátjával. A két férfi útközben egy magánparkoló mellett haladt el. A férfi nekiment a parkoló egyik sorompójának,és letörte, majd visszafordult, és a másik sorompót is visszahajlította.

A férfi ezzel 170 ezer forint kárt okozott. Végül a parkoló biztonsági őre ment utána és feltartóztatta addig, amíg a rendőrök a helyszínre érkeztek. Az ügyészség rongálás miatt emelt vádat a férfi ellen.

Szintén részegen rongált sorompót egy baranyai nő, miközben hazafelé ment egy faluban tartott rendezvényről. Villány és Mohács között, a mároki vasúti átjárónál lerúgta a félsorompót, ami ráesett a sínekre. A letört sorompót egy fiatal vette le a sínekről. Ugyanazon az estén egy idegen letörte a másik sorompót is.

Egy férfi pedig figyelmetlenül hajtott be a vasúti átjáróba Csongrádnál, közben a félsorompó karjának ütközött, és letörte azt, illetve az oszlopot is kidöntötte. Az ütközés során a vasúti átjáró kezdetére utaló jelzőtábla, illetve a férfi autójának kereke is kitört.

A férfi a vasút társaságnak 166 ezer forint kárt okozott a többszörös közlekedési szabályszegéseivel és az üzemi berendezés megrongálásával, emellett más közlekedők életét és testi épségét is veszélyeztette. A szegedi ügyészség vádat emelt vele szemben.

Egy férfi Dunaújváros irányából tartott Székesfehérvár felé, amikor a vasúti jelzőlámpa pirosan villogott, ennek ellenére felhajtott a sínekre, mert nem akart megállni. Az előtte lassa haladó gép miatt azonban úgy látta, már nem érhet át időben. Ijedtében tolatott, ezzel letörte a már lezárult sorompót.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről