Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Újabb baloldali oligarcha tűnt fel Magyar Péter mögött, Demszky Gábor korábbi főtanácsadója

Vágólapra másolva!
A baloldali politikus segítőiről újabb részletek derültek ki.
Vágólapra másolva!

A botrányt botrányra halmozó Magyar Pétert - mások mellett  - a kevésbé ismert Farkas Dezső és Seprenyi Anita is segítette a kampányban - derült ki a 444 nevű Soros-blog írásából. Mint írják, Farkas, aki az üzleti szférából érkezett, végig a háttérben maradt, bár volt, akinek szervezőként mutatkozott be. A 444-nek azt mondta, csak a kampányban segítette Magyart. Seprenyi Anita azonban május óta hivatalosan is a baloldali politikus személyi asszisztense és sajtósa. Önmagában ez kevéssé lenne érdekes - de van egy fontos részlet. Egészen pontosan: Mesterházy Ernő.

Magyar Péter, MagyarPéter, részeg, botrány, magyarpéterbotrány
 

Demszky Gábor bizalmasa is feltűnik a háttérben

Magyar egyik fontos segítőjének, Farkas Dezsőnek a felesége, F. M. a házasságkötés idején ugyanis olyan cégekben volt ügyvezető vagy igazgatósági tag, amelyek Mécs Mónika filmproducerhez és férjéhez, Mesterházy Ernőhöz köthetők, illetve a Mesterházy által alapított, mindmáig a köreibe tartozónak mondott cégháló részei – írja a 444. (Érdekesség: a Spinoza Házban Magyar Péter arról beszélt, hogy gyerekkorában rajongott Demszkyért, a szobája falán Demszky portréja ékeskedett. Nemrégiben pedig Demszky áradozott Magyar Péterről.)

Mesterházy Ernő városházi főtanácsadó (j) és ügyvédje Papp Gábor várakozik a Budai Központi Kerületi Bíróságon 2010-ben, ahol a Fővárosi Főügyészség kezdeményezésére döntenek előzetes letartóztatásáról
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A baloldali-liberális oligarcha, Mesterházy Ernő neve onnan lehet ismerős sokak számára, hogy a Demszky Gábor (SZDSZ) vezette főváros idején a főpolgármester tanácsadója volt. 

Akkoriban úgy emlegették Mesterházy Ernőt, mint a Városháza fantomja, aki az akkor budapesti főpolgármester, Demszky Gábor fő bizalmasa, akár politikáról, akár üzletről, akár magánéletről van szó.

Demszky Gábor bizalmasának neve is feltűnik Magyar Péter mögött
Demszky Gábor, Budapest egykori liberális főpolgármestere
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Mesterházyt később a BKV több vezetőjével, illetve Hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettessel együtt vették őrizetbe.

Az ügyészség a BKV-üggyel kapcsolatban felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsította Mesterházyt, miközben pedig börtönben volt, 2010 májusában 163 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel is meggyanúsították.

Korábban a Pesti Srácok írt arról részletesen, hogy a Privát Kopónak korábban megszólalt egy úgynevezett „táskahordó”, aki név szerint említette Mesterházy Ernőt. 

Szerinte a városháza korábbi „fantomja” korrupciós pénzekből részesülhetett. 

A férfi állítása szerint a szocialista kormányok idején saját maga pénzzel telerakott táskákat hordott a politikai elit „pénzcsinálóinak” annak érdekében, hogy a Strabag osztrák óriásvállalat tehesse rá a kezét a közbeszerzési eljárásokban meghirdetett építőipari beruházásokra. 

A pénzhordó elmondása szerint ott volt olyan „érdekegyeztető” megbeszéléseken, amelyen a politika pénzcsinálói, köztük Mesterházy Ernő egyik bizalmi embere arról konzultáltak, hogy milyen arányban részesülnek a vesztegetési pénzekből 

– írta a bűnügyi portál, hozzátéve, hogy a “táskás ember” tudott olyan, az M6-os autópálya projektjéhez tapadó hárommillió eurós korrupciós pénzről is, amely „kizárólag a balliberális érdekkörök jussa volt”. 

Luxus Balin

Tavaly arról írt a Magyar Nemzet, hogy újra nyomoz a Demszky Gábor egykori főtanácsadójával, Mesterházy Ernővel összefüggésbe hozott, Balin található luxusvillapark ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). 

Luxus Balin

Az egykori SZDSZ-es, a BKV-botrányban is érintett háttéremberről a Privát Kopó bűnügyi magazin írta meg évekkel ezelőtt, hogy öt luxusvillából álló pihenőkomplexum köthető hozzá Bali szigetén, amire a hatóság is felfigyelt.

A villapark egyébként Bali szigetén, Seminyak üdülőparadicsomban található, és értesülések szerint 2007-ben – több napig – Mesterházy Ernő luxusvillaparkjában pihente ki a főváros irányításával járó fáradalmakat Demszky Gábor akkori főpolgármester is. 

Mesterházy Ernő egyébként mindig is kiváló MSZP-s és SZDSZ-es kapcsolatokkal rendelkezett, most pedig, ahogy látható, Magyar Péter mögött tűnt fel.

A Soros-blog feltehetően azért közölt Magyar Péterrel kapcsolatban rá nézve valamelyest dehonesztáló írást, mert letagadhatatlanul kínosan érintette a baloldalt Magyar Péter botránya a luxusszórakozóhelyen.

Az üggyel a Magyar Nemzet is részletesen foglalkozik. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről