A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kovács Zoltán: A Szent István-napi rendezvényeket az operatív törzs felügyeli

Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán, a kormány kommunikációért felelős államtitkára a közösségi oldalán tájékoztatta az érdeklődőket arról, hogy az augusztus 20-i ünnepségsorozatot végig a rendezvények előkészítéséért és biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs felügyeli.
Vágólapra másolva!

A Szent István-napi rendezvénysorozat előkészítéséért és biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs a programsorozat egésze alatt működik, augusztus 20-án – amikor a legtöbb kiemelt rendezvény lesz – fizikailag is együtt ülésezik. - írja a bejegyzésesben az államtitkár, majd hozzáette, hogy 

a 2006-os tragikus kimenetelű augusztus 20-ai rendezvény az akkori szervezők és döntéshozók felelőtlenségének következménye volt. Ez most nem fordulhat elő, hiszen az operatív törzs számára minden információ rendelkezésre áll, döntéshozók alkotják, akik bármely rendezvényhelyszínen be tudnak avatkozni, szükség esetén le is tudják állítani a rendezvényt – ez igaz a kedd esti tűzijátékra is.

Kovács Zoltán azt is elárulta, a szakemberek megerősített szolgálattal és erre az alkalomra telepített figyelő-mérő állomásokkal folyamatosan nyomon követik az időjárás alakulását. 

Az operatív törzs a Szent István-napi programsorozat egyes rendezvényeinek megtartásáról, illetve szükség esetén elhalasztásról a rendelkezésre álló információk alapján hoz döntést, amit természetesen minden lehetséges formában és csatornán meg is oszt.

A kormány és az operatív törzs számára – a korábbi évekhez hasonlóan – természetesen most is az a legfontosabb, hogy mindenki biztonságosan ünnepelhesse Magyarország születésnapját.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!