A migránsok nem akarnak beilleszkedni Európában

illegális migráció, migráns
A kormány jogi lépéseket tervez Brüsszel ellen, amiért ránk akarják kényszeríteni a migránsok betelepítését
Fotó: Alessandro Serranò / AFP
Vágólapra másolva!
A klasszika-filológus professzor a Tranziton elmondta, hogy a muszlimok Európában olyan cselekedeteket engednek meg maguknak, amit a hazájukban nem tehetnének meg.
Vágólapra másolva!

Az iszlám egy olyan vallás, aminek nem a teológia áll a központjában, hanem a törvény. Ez azt jelenti, hogy az állammal nem foglalkozik, az állam vezetőjétől csak azt várják el, hogy az isteni törvény szerinti életet biztosítsa a mindennapokban

– fogalmazott Maróth Miklós klasszika-filológus professzor a Tranzit Fesztiválon Tihanyban az iszlám európai jelenlétéről szóló beszélgetésen. 

migráns, unió
Fotó: Anadolu via AFP

A muszlimok ezt a saját hazájukban nem tehetnék meg

A Magyar Nemzet összefoglalója szerint Maróth úgy véli, hogy azért tömörülnek össze a muszlimok Európában, mert csak így tudják a muszlim élet alapjait megteremteni. Ismertette, hogy négy jogi iskola határozza meg az iszlám törvényeit, Európában pedig most kezd létrejönni az egységes jogi rendszer. A professzor elmondta, hogy 

a muszlimok Európában olyan cselekedeteket engednek meg maguknak, amit otthon nem tehetnének meg. 

Szerinte Európát ott csapják be a muszlimok, ahol akarják, és a kiskapukat megtalálva kibújnak a törvények alól. Szót ejtett arról is, hogy a keleti keresztények szokásai hasonlatosak az iszlám világához, ugyanakkor egy olyan erős keresztény hitük van, amit Európában nem lehet tapasztalni.

migráns, migránsok, illegális migráció,
Fotó: Anadolu via AFP

Nem akarnak integrálódni

Maróth Miklós kitért rá, hogy az Európában letelepedett muszlimokra jellemző, hogy a férfiak a társadalom peremére sodródnak, ám a nők a szorgalmuk miatt jól boldogulnak. Elmondta, hogy a muszlimok nem akarnak betagozódni Európába, de akiknek sikerül, azok is némileg kilógnak a közegből és két tábor között találják magukat. Mint mondta, az Egyesült Államokban húsz éve elképzelhetetlen volt, hogy a iszlám témák a politika részei legyenek, azonban ez mára teljesen megváltozott.

A teljes cikk ITT olvasható!

Nemrégiben megírtuk, hogy ez egyre rosszabb közbiztonság oka a példátlan méretű illegális migráció. A németországi terrortámadás is jól mutatja, milyen veszélyekkel jár a migráció. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!