A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Brutálisan megvert, majd kirabolt két férfit egy miskolci tolvaj

Vágólapra másolva!
Pénteken kezdett ámokfutásba egy férfi Miskolcon, mikor megvert és kirabolt két embert. A tolvaj, addig ütött-verte áldozatait, míg azok kénytelen voltak átadni a náluk lévő értékeket.
Vágólapra másolva!

Augusztus 16-án, pénteken éjszaka, egy miskolci férfi, oda lépett egy részeg férfihoz, majd arcon ütötte. Emiatt a részeg férfi elvesztette az egyensúlyát és a földre esett. 

A tolvaj ekkor a férfi nyakába akasztott, illetve a kezeivel szorított táskát a benne lévő készpénzzel, mobiltelefonnal és iratokkal együtt elvette, majd azzal együtt elfutott a Széchenyi utca felé. 

Nem sokkal később, Miskolc egy másik utcájában egy másik férfira lett figyelme, akitől fenyegetően pénzt kért, majd felszólította, hogy mutassa meg a zsebeit. A férfi ennek eleget tett. 

Ezután a tolvaj egy boros üveggel tarkón ütötte a férfit, aki emiatt a földre esett. 

Ekkor a járdán fekvő férfit ököllel ütni kezdte, aminek következtében a férfi zsebében lévő irattartója, bankkártyája és bérlete kiesett, amiket a tolvaj magához vett, majd a Tiszai Pályaudvar felé elmenekült a helyszínről. 

A tolvajt két rablással vádolják, emiatt pedig akár 12 év börtönbüntetést is kaphat, és mivel fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés esélye, valamint az, hogy a férfi a tanúkat befolyásolná vagy megfélemlítené, ezért a bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását. 

Azonban a végzés nem végleges. 

bilincs, elfogás, bűnöző, letartóztatás, bilincses fogva tartás, bilincsesfogvatartás, illusztráció
Képünk illusztráció!
Fotó: Matthew Benoit / Northfoto/Matthew Benoit


Ahogy korábban megírtuk, egy férfi több házba is betört Budapesten, többnyire a XVI. kerületben. A házakból pénzt, ékszereket vitt el, de az is előfordult, hogy egy fogfehérítő készletet lopott.

Egy tolvaj 2024 áprilisában, tíz nap leforgása alatt háromszor is megjelent esténként egy szegedi bevásárlóközpont üzletsorán. Drótból hajlított eszközével egy mobiltelefon-szaküzletből több készüléket lopott el úgy, hogy azokat az üzletet lezáró rácson kiügyeskedte, majd az áruvédelmi zsinórról letépte. Annyira bejött neki ez a módszer, hogy egy másik boltból egy a pénztárgépet is kihúzott így. A férfi összesen 735.000 Ft értékben lopott el telefonokat, míg a kasszából 25.000 Ft készpénzt vitt el. 

Néhány évvel ezelőtt két kamasz rabolt ki három másik fiatalt Miskolcon. Egy hangszórót vettek el tőle, melyet herbálra cseréltek. Egy fiatal körömi férfi és fiatal társa is közösen raboltak ki egy gyereket, miután megfenyegették, hogy eltörik a kezét, ha nem adja oda a telefonját. Egy háromtagú miskolci kamaszbanda pedig a buszon rabolt ki egy utast. Kitépték a nyakláncát, a védelmére kelő férfit pedig megkéselték.  

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!