Decemberig börtönben tartaná az ügyészség Kiss Lászlót

Vágólapra másolva!
Az ügyészség indítványozta Kiss László óbudai polgármester letartóztatásának a meghosszabbítását. Kiss augusztus közepe óta van rács mögött, miután a nyomozó hatóság vesztegetéssel gyanúsítja.
Vágólapra másolva!

A korrupciós bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen indult büntetőügyben az ügyészség indítványozta Kiss László polgármester letartóztatásának három hónappal, 2024. december 16-ig történő meghosszabbítását – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a KNYF kommunikációs osztálya.

Kiss Lászlót még augusztus 14-én vették őrizetbe, majd a bíróság két nappal később elrendelte a letartóztatását. Kisst, valamint alpolgármesterét, a júniusban őrizetbe vett Czeglédy Gergőt minősített vesztegetéssel gyanúsítják. A korrupciós ügy persze nem velük kezdődött, a történet szálai több évvel korábbra vezetnek vissza. 

A bombát Anonymus robbantotta 2021 őszén, több videó kiszivárogtatásával. 

Például közzétette azt a rejtett kamerás felvételt, amin látható, hogy vélhetően korrupciós pénzeket számolnak egy autóban. 

A felvételeken jól kivehető, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. Az álarcos alak tájékoztatása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó. 

Az ügyben nyomozás indult, az első gyanúsítottakat március elején fogták el, de az érintettek köre idővel tizenhat főre bővült. A gyanúsítások túlárazott és fiktív szerződésekről, százmilliós kenőpénzek visszaosztásáról szólnak. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!