Párnával fojtottak meg egy idős asszonyt Csépán

Vágólapra másolva!
Egy öcsödi férfi és a társa 2008 novemberében azért törtek be egy idős asszony házába, hogy megszerezzék az értékeit. Miután összegyűjtötték az értékeket, egy párnával megfojtották az asszonyt, hogy ne buktassa le őket.
Vágólapra másolva!

Az öcsödi férfi ás a társa még 2008 őszén tervelték ki, hogy betörnek egy 80 éves asszony csépai házába, hogy pénzt szerezzenek tőle. Novemberben kocsival elhajtottak a ház előtt, hogy terepszemlét tartsanak, majd az éjszakai órákban visszamentek oda. 

Egy drótvágót is vittek magukkal, amivel elvágták a telefonvezetéket, hogy az asszony ne tudjon segítséget hívni. 

Ezek után a bejárati ajtó üvegezett részét betörték, felhúzták a redőnyt és bementek a házba. 

rendőrautó, sziréna, illusztráció
Képünk illusztráció!
Fotó: Origo - Csudai Sándor

Az asszonytól pénzt és értékeket követeltek, de ő nem volt hajlandó odaadni nekik ezeket. Emiatt a férfiak maguk kezdték el keresni az értékeket, közben többször ököllel ütötték meg az asszonyt. Miután összeszedtek pér ezer forint értékben értéktárgyakat, a férfiak megbeszélték, hogy megölik az asszonyt, hogy később se tudja őket lebuktatni. 

Az egyikük párnát nyomott az asszony arcára, és egészen addig ott tartotta, amíg meg nem fulladt. 

Miután meggyőződtek róla, hogy az asszony meghalt, elmenekültek a házból. 

Az öcsödi férfit a bíróság társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt 15 év fegyházbüntetésre ítélte. A férfi azonban fellebbezett az ítélet ellen. Másodfokon, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azt javasolja, hogy a Szegedi Ítélőtábla tartsa fenn az elsőfokú ítéletet. 

A férfi társa már korábban beismerő vallomást tett, a bíróság őt jogerősen 14 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte – írja közleményében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség. 

Gyilkosság történt augusztus 24-én Galgagyörk településen. Szombaton hívta fel a rendőrséget egy ember, hogy vérnyomokat talált a házában. Ő azt is mondta, hogy szülei nincsenek otthon, és telefonon nem is éri el őket. Miután a rendőrök kiértek a helyszínre, kiderült, hogy a 66 éves k. László összeveszett a feleségével, majd négyszer mellkason szúrta. Ezután a férfi a nejét bevitte a hatvani kórházba, majd elmenekült. A 48 éves nő belehalt a sérüléseibe. A rendőrök még aznap este, Zuglóban elfogták a férfit. 

Egy keceli férfi meggyilkolta a főbérlőjét, amiért az számon kérte a lustasága miatt. A férfi ezek után biciklivel próbált meg elmenekülni, de a rendőrök gyorsan elfogták. 

Egy férfi és a barátai azért jöttek Budapestre, hogy tárgyakat keressenek maguknak a lomtalanításban. Az este folyamán a férfi sok alkoholt ivott, majd az utcán egy fakaróval halálra vert egy számára ismeretlen férfit.

Egy négyfős szegedi banda italozás közben eltervezte, hogy megleckéztetik azokat az ismerőseiket, akikkel rossz viszonyban vannak. Először két ismerősüket támadtak még, őket megkéselték és megerőszakolták, majd egy harmadik férfit halálra vertek.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!