Hangolódj te is játékosan az iskolakezdésre!

Vágólapra másolva!
A felhőtlen nyári szünet után akkor lehet gondtalan és örömteli az iskolakezdés a gyermekek számára, ha megfelelően rá tudnak hangolódni a változásra. Ebben jelent nagy segítséget a Pólus iskolakezdési programsorozata, amely a kicsiket és a nagyokat egyaránt megszólítja – minden korosztály számára vonzó szórakozási lehetőséget kínál.
Vágólapra másolva!

Az izgalmas eseményt 2024. augusztus 29. és szeptember 8. között rendezik meg: ebben az időszakban olyan különleges, játékos, ugyanakkor tudományos aktivitásokkal találkozhatnak majd a Pólus Bevásárlóközpont látogatói, amelyekkel garantált lesz az élményteli kikapcsolódás. Az ingyenes programsorozat ugyanis a négy elem varázslatos világára épül – a tűzre, a vízre, a földre és a levegőre –, ezek mindegyikéhez tartozik majd egy-egy állomás, ahol a gyerekek interaktív kísérletek és játékok segítségével fedezhetik fel a természeti jelenségek titkait, miközben nemcsak szórakozhatnak, hanem tanulhatnak is. 

Fotó: Peter Sorok

Állomásról, állomásra

Föld: Az első állomáson építőkockákból lehet majd tornyokat építeni egy kisebb terepasztalon. Miután elkészültek az épületek, egy kar megrántásával földrengést lehet szimulálni, ezáltal azonnal kiderül majd, melyik épület lett a stabilabb, tartósabb.

Levegő: Ennél a pályánál egy levegő-géppel ügyeskednek a gyerekek: úgy kell irányítaniuk a szerkezetet, hogy a labdájuk a levegőben maradjon, és a két karika egyikén áthaladjon.

Víz: A VR szemüveg segítségével a víz alatti világ csodáit ismerhetik meg a lelkes játékosok.

Tűz: A negyedik állomáson egy rendkívül izgalmas kísérlet várja a gyerekeket, amelynek során működő tűzhányót kell készíteniük.

Amennyiben a lurkók teljesítik a pályákat, és megszerzik a négy pecsétet, akkor a játék végén a jutalom sem marad el, mindenki választhat magának egy ajándékot.

A fentieken kívül természetesen lesznek egyéb aktivitások is, például különféle ügyességi játékok, vicces tükör vagy optikai megtévesztés.

 

A felnőttek sem maradhatnak ki a játékból

A gyerekek mellett, a felnőtteknek is megéri játszani, ugyanis a programsorozat végén, a vásárlók minden elköltött 10 ezer forint után nyerhetnek, ehhez csupán annyit kell tenniük, hogy a nyugtájuk AP kódjával regisztrálnak az esemény honlapján. A szervezők összesen 3 nyertest sorsolnak ki: az első helyezett egy 3 főnek szóló, 90 perces balatoni panorámás repülést nyer, a második egy LENOVO tabletet tokkal és ceruzával, a harmadik pedig egy családi Csodák palotája belépővel lehet gazdagabb.

Mert adni mindig jó!

A Pólusnak szívügye a környékbeli rászorulók támogatása, és – amint az a korábbi évek során kiderült – a jótékonyság a látogatók számára is rendkívül fontos. Éppen ezért a kampány keretében iskolaszergyűjtést is szerveznek, így a rászoruló gyermekek számára is könnyebb lehet az tanévkezdés. 

Az akcióhoz a vásárlók mellett az Office Depot és a Pólus is csatlakozik, és a felajánlásokat ezúttal is a Rászorulókat Támogatók Egyesülete (RÁTE) segít célba juttatni. Ahogyan a programsorozat többi eleme, úgy az adományokat gyűjtő plexi urna is az ételudvar előtti területen lesz megtalálható.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!