Késelni akart, de elesett egy karácsonyfatalpban

késelés, illusztráció,
A kép illusztráció!
Fotó: Shutterstock/Depiction Images
Vágólapra másolva!
Börtönbe kerülhet a férfi, aki késelni akart egy fővárosi piacon, viszont az akció meghiúsult, amikor elesett egy karácsonyfatalpban.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy 76 éves nő unokáját 2023 novemberében megölték. A nő és 64 éves élettársa úgy értesültek, hogy a gyilkos apja a XX. kerület, a Tátra téri piacon fenyőfát árul. A nő és a férfi közösen elhatározták, hogy az apát a történtek miatt felelősségre vonják, emiatt 2023. december 23-án reggel a piacra mentek. Ott az általuk tévesen az elkövető rokonainak hitt – a valóságban azonban vele semmilyen rokoni kapcsolatban nem álló – nőt és férfit hangosan szidni kezdték, és megfenyegették, hogy családjukkal is végeznek, majd rájuk támadtak és dulakodni kezdtek velük. A 76 éves nő ráncigálni kezdte a férfit, aki megpróbált kibújni a fogásból, a nő viszont nem engedte el, így a férfi magával húzta. Ezt látva a nő 64 éves párja elővett egy kést, és a férfi életét fenyegetve futni kezdett felé. Futás közben azonban megbotlott egy felborult karácsonyfatalpban és elesett, ezért a tervét nem tudta véghezvinni.

Képünk illusztráció. Fotó: Unplash

Ekkor a helyszínen tartózkodók kivették a kést a földön fekvő férfi kezéből és feltartóztatták, majd hívták a biztonsági szolgálatot, ők pedig a rendőrséget. A férfi még ekkor is erőszakosan viselkedett, a rendőrök kiérkezéséig tovább fenyegette a sértetteket, valamint az őt visszatartó személyeket.

A Fővárosi Főügyészség a – letartóztatásban lévő – férfit emberölés előkészületének bűntettével, a nőt garázdasággal vádolja. A főügyészség a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés, a nővel szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre ítélést indítványoz vádiratában.

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, tavaly késsel fenyegetett egy biztonsági őrt egy férfi.

Egy férfi fizetés nélkül akart távozni egy boltból, ezt azonban észrevette egy biztonsági őr, aki megpróbálta megállítani. A férfi, akit végül a rendőrök fogtak el, megkarmolta és késsel fenyegette meg a biztonsági őrt.

Később rablás miatt indítottak a férfi ellen eljárást.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!