Magyar Péterről ismételten botrányos dolgok derültek ki

Vágólapra másolva!
A héten derült ki, hogy Magyar Péter magának és családtagjainak is elintézte az általa exkluzívnak tartott szolgáltatásokat a Honvédkórházban. Magyar továbbra sem hajlandó lemondani a mentelmi jogáról, pedig a baloldali figura pár hónapja még hangosan ágált a politikusok mentelmi joga ellen. Mindezek mellett a héten megkezdődött az új tanév is, valamint a kormány bejelentette, hogy nem fog fizetni Brüsszelnek a migrációs bírság miatt. Az Origo heti belpolitikai összefoglalója.
Vágólapra másolva!

A mogöttünk hagyott héten is Magyar Péter körül pattantak ki a legnagyobb botrányok. A Magyar Nemzet információi szerint a baloldali politikus már 2014-től kezdődően különböző ellátásokat járt ki magának, családtagjainak és egy közeli ismerősének a Honvédkórház úgynevezett speciális rendeltetésű centrumában. Varga Judit házastársaként Magyar előszeretettel kereste fel a centrumot.

Magyar,Péter
Magyar Péter imádja a luxust
Fotó: Magyar Nemzet

Magyar Péter nemrég, egy Facebook-kommentben azt állította, hogy a volt felesége miniszteri rangja miatt ő maga többször járt az osztályon, ahol emlékezete szerint kétszer kapott Covid-oltást, és egyszer felírtak számára valamilyen gyógyszert. Más bejegyzésében megjegyezte azt is: néhányszor tesztelték a kórházban.

Az a néhány alkalom egészen pontosan nyolc volt. Ugyanis az egészségügyi ellátórendszert napjainkban élesen bíráló, lejárató baloldali politikus csak a világjárvány idején nyolc alkalommal fordult meg a speciális rendeltetésű centrumban (src), ahol Covid-teszteket végeztetett magán. A pártelnök azonban nem csak magának, hanem családtagjainak is elintézte az általa exkluzívnak tartott szolgáltatásokat, rokonai pedig éltek is a lehetőségekkel. Édesanyja, Erőss Mónika 14 src-ellátást és egy fekvőbeteg-ellátást vett igénybe, Magyar Péter nagyszülei pedig összesen 46 src-ellátáshoz, valamint 9 fekvőbeteg-ellátáshoz jutottak hozzá.  

Munka helyett sörözött Magyar

Magyar Péternek egyébként csütörtökön lett volna a második munkanapja az Európai Parlamentben, de akkor készült egy olyan fotó róla, amin a Keleti pályaudvarhoz közel sörözött. Kiderült azonban, hogy a baloldali figura az EP alkotmányügyi bizottságának szerdai, első ülésén sem jelent meg, aminek nemcsak tagja, hanem alelnöke is.

A Tisza Párt képviselői bizonyosan be fognak járni a munkahelyükre, és önöket fogják képviselni

- ígérte a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választások előtt Magyar Péter. Ez nem az első alkalom, hogy a politikus megszegi ígéretét, korábban jó párszor elmondta, hogy nem veszi fel az Európai Parlamenti mandátumát.

Magyar Péternek kell a mentelmi jog!

Szintén Magyar Péterhez köthető az a botrány, miszerint a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásokat megelőző kampányban a baloldali figura még hangosan ágált a politikusok mentelmi joga ellen, sőt azt is kijelentette, hogy nem veszi fel az EP-mandátumot, nem akar élni ezzel a védettséggel. Ezzel szemben a valóság az, hogy Magyar Péter mégis európai parlamenti képviselő lett, az emlékezetes diszkóbotránya után pedig esze ágában sincs lemondani a mentelmi jogáról. 

magyarpéter, buli, csajozás
Magyar Péter botrányai ellenére nem mond le a mentelmi jogáról
Fotó: Ripost 
  • Április 25-én egy fórumon Tamásiban azt mondta: „És eltöröljük a mentelmi jogot természetesen. Semmi értelme. […] Szóval nyilván a mentelmi jog az egy szükséges rossz. Egyébként vannak olyan országok, ahol ez működik, vannak ahol nem, nekünk nem lesz rá szükségünk, úgyhogy mi ezt eltöröljük.”
  • Később egy derecskei fórumon május 6-án megerősítette a korábbi ígéretét, sőt azt is elmondta, hogy nem veszi fel az EP-mandátumát.  "A mentelmi jogot meg fogjuk szüntetni, ezt már több helyen mondtam. Bár egyébként lehet, hogy nekem például szükségem lenne rá, mert éppen harminc eljárást indítottak ellenem és nyilván ez lesz a következő két évben is. De ennek ellenére sem fogom felvenni az európai parlamenti képviselői mandátumot, amivel egyébként járna ugyanúgy mentelmi jog" - tette hozzá. 

Magyar hatalmas botránya

Magyar Pétert még június 21-én hajnalban a biztonsági őrök dobták ki egy belvárosi luxus-szórakozóhelyről, mivel a baloldali politikus közbotrányt okozott. Szemtanúk beszámolói és videófelvételek alapján a diszkóban részegen randalírozott, és megütött egy férfit is. Fiatal lányokkal erőszakoskodott, egy édesapa beszámolója szerint 17 éves lányának, alpári kifejezéseket használva, nyílt szexuális ajánlatot tett.

Magyar
Magyar kiskorú lányokat zaklatott, leguggolt eléjük, fejét hozzájuk szorította

A botrányos éjszaka egyik kulcsmomentuma volt, hogy Magyar az egyik jelenlévő kezéből erőszakkal ki is vette a telefonját, majd miután a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket. Később a telefon tulajdonosa feljelentést tett, majd a Tényeknek is nyilatkozott. A hírműsorban videókat mutattak be Magyar botrányos viselkedéséről, majd pedig az is kiderült, hogy a férfit Magyar Péter kétszer is pofon vágta.

Magyar Péter saját bevallása szerint sem hajlandó lemondani a mentelmi jogáról. A napokban az ATV műsorában kínosan igyekezett kitérni a témával kapcsolatban feltett kérdések elől.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint 

Magyar Péter agresszív hangnemre váltott, amikor az ATV riportere arról kérdezte, hogy tervezi-e felfüggeszteni a mentelmi jogát az ellene zajló telefonlopási ügyben.

Az ismételt kérdésre végül azt mondta: "Ha megkeresnek és megmondják, hogy milyen eljárás van, és milyen bizonyítékok, akkor majd eldöntöm. [...] de egyébként én nem mondhatok le, az Európai Parlament fog erről dönteni."

Dagadó baloldali korrupciós botrány

A fővárosi kenőpénzes ügyhalmaz nyomozásában vizsgálja a Központi Nyomozó Főügyészség a baloldali vezetésű XVIII. kerületben felmerült állítólagos visszaéléseket. Az utóbbi ügyben is az Anonymous által nyilvánosságra hozott hangfelvételek alapján lehet arra következtetni, hogy súlyos bűncselekményeket követhettek el Pestszentlőrincen. Budai Gyula fideszes képviselő még 2022 tavaszán tett feljelentést a Nemzeti Nyomozó Irodánál azt követően, hogy Anonymous egy olyan vágatlan hangfelvételt hozott nyilvánosságra. Ebben arról hallhatóak információk, hogy a XVIII. kerületi ingatlanfejlesztések után komoly vagyonok vándorolhatnak Szaniszló Sándor DK-s polgármesterhez, a helyi alpolgármesterhez és azokhoz az emberekhez, akik elősegítették a gyors, olajozott ügymenetet. 

A felvételeken hallható, hogy az Üllői út 323. szám alatt épülő nyolcvanhat lakásos beruházásból az érintettek négy lakást tudtak maguknak „kikanyarítani”. 

Ezek közül kettőn a helyi polgármester és az alpolgármester, további kettőn pedig az álarcos alak felvételén beszélő, baloldali kötődésű személyek osztozhattak.

Mint arról az Origo korábban többször is beszámolt, augusztusban őrizetbe vették, majd pedig letartóztatták Gyurcsány óbudai polgármesterét, Kiss Lászlót. Kisst bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsították meg, csakúgy, mint pár hónappal korábban helyettesét, az MSZP-s alpolgármestert, Czeglédy Gergőt. Egyébként "főnöknek" nevezték Kiss Lászlót, Gyurcsány Ferenc polgármesterét az óbudai korrupciós botrány főszereplői.

Elindult az új tanév

Másfél millió diák kezdte meg a tanévet a köznevelésben és a szakképzésben hétfőn, a tanulók és tanárok számára is több változás várható. A köznevelési államtitkár korábban elmondta: a mobiltelefonok iskolai használatának korlátozásától azt várják, hogy ösztönzőleg hat majd a tanulási eredményre és a diákok egymás közötti kapcsolatainak kialakítására. Maruzsa Zoltán arról is beszélt, hogy a tanárok számára teljesítményértékelési rendszert vezetnek be, ennek eredménye befolyással lesz a bérezésre is.

A felmérések szerint a többség egyetért az okostelefon-használat iskolai korlátozásával és az ezzel kapcsolatos rendelettel – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Rétvári Bence elmondta: az osztályteremben, tanítási idő alatt a készüléket csak akkor lehet használni, ha az kifejezetten a tanórát segíti. Az államtitkár kiemelte, hogy a mobileszközök iskolai időben történő korlátozásával nagyban megelőzhetők az iskolai online zaklatások is.

Tüntetést szerveztek hétfőn este 6 órára a Belügyminisztérium elé a Madách Imre Gimnázium diákjai a Tanítanék mozgalom segítségével az igazgató leváltása miatt. A baloldali esemény szinte senkit sem érdekelt a fővárosban.

Budapest, 2023. augusztus 28. Tankönyvek a XVI. kerületi Kölcsey Ferenc Általános Iskolában 2023. augusztus 28-án. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte: augusztus elején kezdődött meg 13 millió tankönyv kiszállítása mintegy 4200 iskolába. Azok az iskolák, amelyek a múlt hétre kérték a tankkönyveket, már megkapták. Az erre a hétre kért tankönyvek is rendben megérkeznek. MTI/Máthé Zoltán
Elindult az idei tanév 
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ismét meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet a kormány. Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt rendelet szeptember 6-án lépett hatályba és március 7-ig lesz érvényben. A kormány először 2016. március 9-én rendelte el a migrációs válsághelyzetet, amit azóta folyamatosan félévente meghosszabbít. Emellett az országban 2022 májusa óta háborús veszélyhelyzet is érvényben van, egy február közepén előterjesztett törvényjavaslat ennek az újabb meghosszabbítására is javaslatot tett.

A magyar kormánynak nem áll szándékában kifizetni az EU Bírósága által kiszabott 200 millió eurós bírságot a szeptember 17-i határidő leteltéig. Erről az európai ügyekért felelős magyar miniszter beszélt. Bóka János az Általános Ügyek Tanácsának Budapesten tartott informális ülése után elmondta: a kormány vizsgálja annak jogi lehetőségeit, hogy a határőrizettel kapcsolatos költségekkel összefüggésben Magyarország milyen követeléseket tud érvényesíteni az Európai Unióval szemben.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!