Vágólapra másolva!
Az Olasz Nagydíjon a Williamstől kirúgott Logan Sargeant helyén már az amerikainál is fiatalabb argentin Franco Colapinto ült a volán mögött. Nem volt könnyű dolga, de az angol istálló csapatfőnöke szerint nagyszerűen helytállt.

A Forma-1 ritkán jeleskedik a türelem erényével, de Logan Sargeant talán még így is több lehetőséget kapott a Williamstől, mint, amennyit megérdemelt. Az autókat nagydíjról nagydíjra lezúzó amerikait végül a Holland Nagydíj után rúgták ki, így Monzában már a csapat akadémiai növendéke, a Forma-2-ben vitézkedő Franco Colapinto kapott lehetőséget, és jelen állás szerint úgy néz ki, hogy az idény utolsó nyolc nagydíján is ő lesz Alex Albon csapattársa. Jövőre aztán majd érkezik Carlos Sainz...

F1 Italian Grand Prix 2024, Franco Colapinto
Franco Colapinto (elől) még a kétszeres világbajnok, Fernando Alonsót is megelőzte egyszer
Fotó: NurPhoto via AFP

Colapinto Sargeant kirúgása után tudta meg, hogy övé lesz a másik Williams, így csak minimális ideje volt élesben is megismerkedni az autóval. Egyetlen szabadedzés után kellett beülnie az időmérőre majd a futamra. Előbbin még hibázott egyet, így csak a 18. helyről indulhatott, végül azonban a 12. helyen ért célba, hajszállal lemaradva csak Albon mögött.

"Néhány másodperccel célba érni Alex mögött azok után, hogy edzésen hibázott, nagyon jó eredmény" - idézi a motorsport.com a Williams csapatfőnökét, James Vowlest.

"Mindent úgy csinált, ahogy megbeszéltük, a rajtnál nem veszített pozíciót és kiválóak voltak a boxkiállásai. Az időmérőn elkövetett hibájáig tizedekre volt Alextől, és tulajdonképpen ez az egyetlen apróság, amit felróhatunk neki. Ha egy kicsivel jobb pozícióból rajtolhatott volna, harcban lehetett volna akár a pontszerző helyekért is. Szóval nagyon-nagyon boldog vagyok attól, amit mutatott" - örömködött az angol csapatfőnök, aki szerint Colapintónak nagyon jó tulajdonsága, hogy hatalmas teher alatt is nagyon gyorsan tanul.

Több információt kapott a futam előtt, mint, amit emberi aggyal fel lehet fogni,

 és, ha megkérdeznék, ő is ezt mondaná. De egy pillanatra sem vesztette el a fókuszt, pontosan tudta, hogy ezt és így kell csinálnia a jó eredményért. Ezért ül most ő az autóban."

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!