Magyar Péter diszkóbotránya: semmiért sem vállal felelősséget, a baloldalon ezt úgysem várják el tőle

magyarpéter, buli, csajozás
Magyar Péter az ukrán alvilág szórakozóhelyén szedi fel a nőket.
Fotó: Ripost
Vágólapra másolva!
Világos, hogy Magyar Péter fél a nyomozástól. Ha tényleg nem követett volna el bűnt, akkor önként is lemondhatott volna a mentelmi jogáról, és vállalhatta volna, hogy őszintén elmeséli a történteket. De nem így tett, ami – ha megint csak objektíven ítéljük meg – gyanúra ad okot – mondta el az Origónak adott interjúban Nagy Ervin. Az elemző szerint Magyar Pétert a hatalomvágy mellett a sértettség is vezérli, és azért nem vállalja a hibáiért a felelősséget, mert a baloldalon ezt senki nem várja el tőle. A szakértő értékelte a baloldali politikus kórházi hecckampányát és a Lázár Jánost támadó vádakat is. Elmondta: ha azok a vádak, amiket Magyar Péter elmond a MÁV működéséről, igazak, akkor abban neki is felelőssége kell, hogy legyen, hisz vezetőként ott dolgozott még tavaly ilyenkor is. Még több részlet az interjúban.
Vágólapra másolva!

Korábbi hangzatos ígérete ellenére mégis a mentelmi joga mögé akar bújni Magyar Péter, miután a diszkóbotránya miatt garázdaságért vagy akár lopásért és rablásért is felelősségre vonhatnák. Miért nem vállalja a felelősséget Magyar Péter?

Magyar Péter ugyan jobboldali, illetve szuverenista identitású politikusnak vallja magát, de ha objektíven kell megítélnünk a mondanivalóját, a kormánnyal szembeni kritikáját és a viselkedését, akkor tökéletesen beleillik a Nyugatot másoló, globalista érdekeket kiszolgáló hazai balliberális oldal mezőnyébe. 

Amikor az Orbán-kormányt támadja a közösségi oldalán vagy a fórumain, ugyanazokat a kliséket halljuk tőle, mint Gyurcsány Ferenctől.

Amikor Brüsszelben tárgyal a magyarokat nem éppen szívlelő bürokratákkal, ugyanazokat a vélelmezett vádakat hajtogatja, mint Dobrev Klára, azzal a különbséggel, hogy Magyar Pétert a hatalomvágy mellett a sértettség is vezérli.

magyarpéter
Magyar Péter szereti a luxuskörülményeket. Fotó: Ripost

Horn Gyula – aki a karhatalmista múltját firtató kérdésre pökhendin azt bírta válaszolni, hogy „pufajkás voltam. Na és?” – sokat tett azért, hogy a múlttagadás kommunista hagyománya következmények nélküli baloldalt hozzon létre Magyarországon. Ezt a „hagyományt” vitte tovább Gyurcsány Ferenc is, aki az őszödi beszéd és a rendőrterror után sem mondott le. 

A baloldalon nincs következménye semmilyen morális botlásnak vagy bűnnek, és ez máig így van. Úgy tűnik, hogy a baloldali szavazók is „elfogadták” ezt, és sokkal hamarabb „megbocsátják” a politikusok bűneit, mint azt a hazai jobboldalon, vagy éppen más országokban tapasztalhatjuk. 

Nos, Magyar Péter ebben is hasonult a baloldalhoz. Megtapasztalta, hogy nincs következménye a tetteinek, a szavazói egyelőre mindent megbocsátanak neki, a külföldről finanszírozott kormányellenes sajtó pedig nem kéri számon. 

Magyar Péter nem vállalja a hibáiért a felelősséget, mert a baloldalon ezt senki nem várja el tőle.

magyarpéter, szex, botrány
Bele-belelendült a táncba...
Fotó: Ripost

A választási kampányban Magyar Péter még azzal kábította a híveit, hogy megszünteti a mentelmi jog intézményét, és ő maga sem tart rá igényt, most azonban eszében sincs lemondani a védettségéről. Lehetséges, hogy azért nem mond le a mentelmi jogáról, mert tudja, hogy akkor felelnie kellene a hatóságok előtt a tetteiért?

Világos, hogy Magyar Péter fél a nyomozástól. Ha tényleg nem követett volna el bűnt, akkor önként is lemondhatott volna a mentelmi jogáról, és vállalhatta volna, hogy őszintén elmeséli a történteket. De nem így tett, ami – ha megint csak objektíven ítéljük meg – gyanúra ad okot.

Mindenesetre ez nem az első olyan eset, amikor egy baloldali politikus a mentelmi joga mögé bújik. 

Arra az ellentmondásra azonban egyszer majd válaszolnia kell, hogy miért mondta azt a választások előtt, hogy nem veszi fel az uniós mandátumot és eltörölné a mentelmi jogot – éppen a politikusok felelősségre vonásának megkönnyítse érdekében –, majd miután sikeresen letarolta az ellenzéki oldalt, és lehetősége nyílt rá, mégis felvette a mandátumot, most pedig a mentelmi joga ad neki védettséget.

Egyelőre nem kell magyarázkodnia, mert a lendület kitart, a szavazói – akiket az Orbán-kormánnyal szembeni gyűlölet mozgat – elvakultan követik, a baloldali sajtó meg kesztyűs kézzel bánik vele. De ez a kegyelmi állapot egyszer megszűnik, és akkor választ kell adnia ezekre az ellentmondásokra.

magyarpéter, buli, csajozás
Fotó: Ripost 

Magyar Péter a politikai színre lépése előtt milliós fizetést kapott a Volántól és a Magyar Közúttól, azonban ekkor még nem érdekelte a közlekedés állapota. Miért szidja most, és folytat folyamatosan hecckampányt, és kritizálja Lázár János építési és közlekedési minisztert?

Az természetes, hogy ellenzéki politikusként keresi a kormány gyenge pontjait, de valójában nem találja, ugyanazt mondja, mint a többi baloldali politikus. 

Szépen végigmegy az összes olyan „slágertémán”, amit Gyurcsányék is elmondtak az elmúlt tíz évben. Így a vélelmezett korrupció, az egészségügy és nemsokára az oktatás lesz a fő célpontja, ahogy nem maradhat el az sem, hogy a tömegközlekedésben, ami állami irányítás alatt áll, keresse és felnagyítsa a hibákat. Ebben semmi különös nincs. 

Az egész csak azért érdekes, mert 

ha azok a vádak, amiket elmond a MÁV működéséről, igazak, akkor abban neki is felelőssége kell, hogy legyen, hisz vezetőként ott dolgozott még tavaly ilyenkor is.

A kórházi hecckampányt lehetséges, hogy figyelemelterelésként használja? Mint ismert, szinte végigbulizta az egész nyarat a magyarok többségének megfizethetetlen, drága luxushelyeken.

Az egészségügy mindig is az ellenzék egyik legfontosabb témája volt. Magyar Péter ebben sem hozott újat. A különbség az, hogy hangosabban és gátlástalanabbul mondta el a sokszor igaztalan vádjait, hisz kamuvideókat készített és lázította a kórházakban fekvő embereket. Nem válaszokat adott a problémákra, hanem hatványozta a problémákat a zavarkeltésével. Nem a megoldást kereste, hanem a címlapokra akart kerülni, ami többnyire sikerült is neki. Beszédes, hogy a külföldről támogatott kormányellenes sajtó felhangosította a hecckampányát, miközben a luxuséletviteléről alig, vagy egyáltalán nem számolt be.

Néhány hónapja Magyar Péter még arról írt felháborodva a közösségi oldalán, hogy a Fidesz mennyit költ különböző hirdetésekre a kampányidőszak alatt, ehhez képest most fordult a kocka, és kiderült, igencsak megszaladt a kiadásuk - írta a Magyar Nemzet a HVG adataira hivatkozva. Kijelenthető, hogy képmutatás jellemző Magyarék egész politizálására?

Már önmagában azt képmutatásnak tartom, hogy valakinek egy-két hónap leforgása alatt ekkorát változik a véleménye az ország helyzetéről és a jobboldal teljesítményéről. 

magyarpéter, buli, luxusélet
Magyar Péter, a bulibáró
Fotó: Facebook

Magyar Pétert véleményem szerint a sértettség, a hatalomvágy és a pénz mozgatja. Minden más csak ámítás. 

Éppen ezért rövid távon sikeres lehet, talán még 2026-ban is komoly eredményeket érhet el és legyőzheti a teljes baloldalt, de ilyen vezetői karakterre és személyiségre nem lehet hosszú távon politikai közösséget építeni. Mert a politikában a közösség, a vízió és az identitás kialakítása mellett a vezető személyiség karaktere is meghatározza a sikert.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!