Elfogynak a támogatók Magyar Péter mögül

Vágólapra másolva!
Okafogyott Magyar Péter követelése, hiszen az elmúlt időszakban számtalan alkalommal meghívták őt és pártjának képviselőit a közmédiába, ugyanakkor nem éltek a lehetőséggel, elutasították a felkéréseket - mondta Deák Dániel annak kapcsán, hogy miért volt kudarc a baloldali politikus szombati tüntetése.
Vágólapra másolva!

A nagy várakozásokkal ellentétben, helyszíni felvételek alapján a résztvevők száma háromezerre volt becsülhető Magyar Péter hétvégi tüntetésén. Bár előzetesen a baloldali diszkópolitikus százezres tömegről beszélt, úgy tűnik, elfogyott a lendület. 

Egyértelmű kudarc volt Magyar Péter hétvégi tüntetése: előzetesen több nyilatkozatában is százezres tömeget várt Magyar Péter az MTVA székházához, ehhez képest a jóindulatú becslések szerint is csupán pár ezren jelentek meg. Magyar Péter láthatóan csalódott is volt emiatt a színpadon"

- minderről már Deák Dániel beszélt az Origónak. A XXI. Század Intézet elemzője közölte, az alacsony létszám oka az lehet, hogy a botrányait követően – telefonlopási ügy, mentelmi ügy, ex-barátnő nyilatkozata, KEHI-jelentés – eltűnt a lendület Magyar Péter körül, most már csak a legelkötelezettebb keménymagot tudja mozgósítani. Erre utalt, hogy még az őt támogató Telex helyszíni tudósítása is arról panaszkodott, hogy kifejezetten kevés fiatal jelent meg a tüntetésen. 

Ezek a botrányok érezhetően erodálták a támogatottságát és mivel még ő is közölte, hogy például a volt barátnője újabb dolgokkal támadhatja, vélhetően nem is áll meg ez a csökkenés a közeljövőben sem.

Az alacsony létszám oka lehet az is, hogy okafogyott Magyar Péter követelése, hiszen az elmúlt időszakban számtalan alkalommal meghívták őt és pártjának képviselőit a közmédiába, ugyanakkor nem éltek a lehetőséggel, elutasították a felkéréseket" - tette hozzá. 

Deák Dániel rámutatott arra is, hogy Magyar Péter az elején eljátszotta, hogy ő egy új szereplő és teljesen más, mint az eddigi balliberális politikusok.

Ehhez képest mostanra teljesen beleolvadt a hagyományos balliberális közegbe, a felszólalók többsége is támogatta a korábbi hasonló balliberális reménységeket. 

Szinte mindegyiküktől található közös fotó például Márki-Zay Péterrel. És ezt már az őt támogató ellenzéki újságírók is megállapították, akik csalódottan vették tudomásul, hogy Magyar Péter tüntetése és beszéde ugyanolyan volt, mint amiket az elmúlt években már láttak és hallottak az óbaloldali politikusoktól. Ha nincs új lendület, vagy valami újdonság, akkor Magyar Péter lejtmenete nem áll meg - zárta szavait az elemző. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!