Magyar Péteréktől elvárható, hogy az erőszak minden formájától tartsák magukat távol

péter magyarpéter ötkert
Vágólapra másolva!
Közszereplőktől elvárható, hogy az erőszak minden formájától tartsák magukat távol, és erre hívják fel a híveiket is - mondta Gulyás Gergely Magyar Péter közmédia elé szervezett tüntetéséről.
Vágólapra másolva!

A tüntetésről, amelyet Magyar Péter a közmédiához szervez, Gulyás Gergely a Kormányinfón azt mondta: az, hogy kinek a Facebook-oldalán mi jelenik meg, senki nem tehet, azonban ezt lehet szűrni, közszereplőktől elvárható, hogy az erőszak minden formájától tartsák magukat távol, és erre hívják fel a híveiket is.

Ez nem alapjog!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság biztosítja a gyülekezési jog békés gyakorlását, de határozottan intézkedni fog azokkal szemben, akik ütő-, szúró- vagy vágóeszközökkel mennének tüntetni – figyelmeztetett a rendőrség csütörtökön kiadott Fejsze, csákány nem alapjog! című közleményében, számol be a Magyar Nemzet. Tudomásuk szerint a közösségi médiában egy férfi arra buzdít, hogy egy jogszerűen bejelentett és a BRFK mint gyülekezési hatóság által tudomásul vett gyűlés résztvevői fejszét vagy más szerszámokat vigyenek magukkal.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy bűncselekményt követ el, aki a gyűlés gyülekezési jogról szóló törvény szerinti békés jellegét biztosító korlátozásait megsérti. Tilos a gyűlésen – ideértve az oda eljutást, illetve az onnan távozást is – az élet kioltására, személyi sérülés vagy súlyos anyagi kár okozására alkalmas dologgal megjelenni. Aki ilyet követ el, azzal szemben a rendőrség a leghatározottabban fog eljárni – fogalmaztak.

A Tisza Párt új akciócsoportja alpári posztok, plakátok gyújtogatása és fenyegetőzés után most a köztévé ellen indul. A Metropol információi szerint Magyar Péter a Tisza Párt egyik szervezőjét és vezető aktivistáját, László Donátot bízta meg az akciócsoport felépítésével és irányításával. A „rohamosztag” parancsnoka a legutóbbi posztjában agresszív, alpári stílusban így fogalmazta meg a közmédia elleni tüntetésre való felhívását:

Gyertek, szétb....uk a Híradót!

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!