Újabb bűnöző került elő és bukott meg Magyar Péter környezetében

Vágólapra másolva!
Egy újabb Magyar Péterhez köthető bűnöző bukott le és mondott le a megyei szervezői posztjáról. Strausz János egy zárt csoportban közölte, hogy távozik a pártból. A férfit korábban pénzhamisításért ítélték el. Magyar Péter pártja hemzseg a bűnözőktől: a korábban letartóztatott cigarettacsempész vezető szervezőként fontos szerepet játszott az MTVA előtti demonstrációban. A háttérből irányított, szervezett, ő látta el például „láthatósági mellénnyel” Magyar Péter médiabrigádját. Nem ez az első bűncselekmény Magyar Péter körül.
Vágólapra másolva!

Pár napja lemondott Strausz Róbert, a Tisza Párt Békés vármegyei koordinátora (megyei vezetője). A nyilvánosság elé nem állt ki a jogerősen elítélt egykori bűnöző, Magyar Péter bizalmasa. Strausz Róbertről még idén májusban írt részletesen az Origo is, a férfi pénzhamisítási botrányba keveredett. „Minden körülményt figyelembe véve az elsőrendű vádlott Strausz Róbert (26 éves) 8 hónap, fogházban letöltendő szabadságvesztés büntetést kapott”– számolt be a Szegedi Ítélőtábla ítéletéről a Békés Megyei Hírlap még 2005 nyarán. 

Magyar
Magyar Péter bűnözőkkel vette körbe magát
Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet 

A vád folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás volt. Arról a Strausz Róbertről van szó az ítéletben, aki nemrég Gyulán szervezkedett Magyar Péter országjáró fellépése és az ahhoz kapcsolódó tüntetés körül (és szervezte meg a Tisza Párt Békés vármegyei és gyulai Facebook-csoportját). 

Strausz Róbert a háttérben a gyulai vár tövében, Magyar Péter országjárásának egyik állomásán
Fotó: Facebook

Strausz korábban még a Gyurcsány-párt háza táján is felbukkant, jóval korábban pedig azzal haknizott, hogy ő a híres zeneszerző, Johann Strauss leszármazottja, nevét is emiatt változtatta meg Kliegl Róbertről Strausz Róbertre. Strausz egyébként Magyar Péter gyulai turnéja után a német közmédiában panaszkodott Magyarországra.

De vissza a pénzhamisítási ügyre. 

Tavaly az elsőrendű vádlott vásárolt egy számítógépet és egy színes nyomtatóként is használható szkennert. A szkenner próbálgatása közben bankjegyekről is másolatot készített. Ezek közül az ezer forintosról gyártottat találta a legjobbnak, s úgy döntött, hogy azokból többet is nyomtat, majd a hamis pénzt forgalomba hozva valódi pénzhez jut. Legalább 40 hamisítványt készített, majd a szolnoki és szegedi piacokon vásárolt a hamis bankókkal” 

– olvasható a 2005-ös cikkben.

A Békés Megyei Hírlap cikkében az áll továbbá:

Szabó egyszer felvetette Strausznak, hogy a bankjegyutánzatokat ő is forgalomba tudná hozni. Abban állapodtak meg, hogy az elsőrendű vádlott darabonként 200 forintért legyártja a hamis ezreseket. A megbeszélés során végig jelen volt Czinanó is. Az elsőrendű vádlott elkészített 160 darab hamis ezrest, s azokat két társának eljuttatta. A másodrendű vádlott ismét felkereste lakásán az elsőrendű vádlottat, és a harmadrendű vádlott kérésére 2 millió forint névértékben rendelt meg hamis ezreseket. Ekkor lépett közbe a rendőrség, és bukott le a sarkadi pénzhamisító trió.

Felmentették vagy sem?

Kb. negyed évszázada buli volt, hogy középiskolások pénzeket másolgattak. Én is kipróbáltam, 6 darabot lemásoltam, és ez lett belőle” 

– fogalmazott ezzel kapcsolatban Strausz. Azt viszont nem részletezte, hogyan találkozott ezzel a – minimum meggondolatlan – középiskolai hóborttal.

Akkoriban ugyanis már 25 körül lehetett  (az ítéletről beszámoló cikk 26 évesnek írja, az írásból pedig kiderül, hogy az eset a cikk megjelenését megelőző évben történt). 

Strausz a posztjában továbbá azt állította, első fokon felmentették, másodfokon elítélték, aztán perújítással felmentették, ám utóbbi nyomát nem találták. 

Strausz egyébként az 1999. december 5-én megjelent helyi lapban maga ismerte el azt is, hogy betört egy helyi könyvtárba és művelődési házba.

Visszalépett a jelöltségtől

Strausz Róbert a Magyarországi Régiókért Egyesület (MARÉG) gyulai jelöltjeként szerepelt a június 9-ei önkormányzati választáson a szervezet kompenzációs listáján. Ez azért érdekes, mert a MARÉG elsőre civilnek tűnik, de – a Mandiner információi szerint – közel sem független a Magyar Péter alelnökölte Tisztelet és Szabadság Párttól (Tisza Párt). Strausz aztán visszalépett a jelöltségtől.

Cigarettacsempész volt Magyar főszervezője

Magyar Péter, MagyarPéter, csempész, cigaretta, cigaretta csempész
Magyar Péter a cigarettacsempésszel

A napokban cigarettacsempészet és pénzmosás miatt tartóztattak le a hatóságok négy személyt, köztük a Tisza Párt szolnoki koordinátorát. Lapunk információi szerint Cs. S.-ről van szó, aki büszkén feszített Magyar Péter pártjának múltkori, az MTVA-székház előtt tartott tüntetésén is.

A cigarettacsempész, Radnai Márk és Nagy Ervin, a Tisza Párt triumvirátusa

Emlékezetes kijelentése volt Magyar Péternek, hogy a Tisza Párthoz és a Tisza-szigetekhez csakis olyan emberek csatlakozhatnak, akiket korábban nem ítéltek el szándékos bűncselekmény elkövetéséért. Ehhez képest ködösebbnél ködösebb múltú figurák veszik körbe a szerveződést, ráadásul már a megalakulás pillanatától fogva.

Kamupártnak alapították

Deák Boldizsár, a Tisza alapítója személyesen, illetve feleségét maga elé tolva éveken át részt vehetett egy 1200 embert megkárosító, összesen nyolcmilliárdos piramisjátékban.

A bűnbanda tagjai Budapest egy frekventált pénzügyi irodaházában, a Bank Centerben béreltek irodát, itt fogadták áldozataikat, itt tartottak „beetető” előadásokat. Tanúk állítása szerint ezeken gyakran részt vett Deák Boldizsár is. A csaló célja az volt, hogy megtévesszék áldozataikat, a becsapott embereknek egy listát is összeállítottak a felkínált ingatlanokból, innen választhattak „fedezetet”.

A bírósági dokumentumok alapján pedig az látható, hogy a Tisza Párt alapítója már egyetlenegy ingatlanon is havi két, két és fél millió forintot kereshetett. A bűnbanda vezetői pedig arra használhatták fel a Deák által felajánlott ingatlanokat, hogy azokra jelzálogjogot jegyeztessenek be a „befektetők” javára, „biztosítékként”. Így győzték meg őket, hogy a befektetésük biztonságban van, aggodalomra semmi ok. Tehát ezekből az információkból az rajzolódik ki, hogy a Tisza Párt alapítója döntő szerepet játszhatott a megtévesztő hadműveletben.

Az ügy vádlottjai között volt Sájer Mária is, Magyar Péter korábbi anyósjelöltje, aki négy évet ült fegyházban. Ő volt az, aki végül felajánlotta Magyar Péternek a Deák Boldizsár által alapított Tisza Pártot, annak pénzügyi lehetőségeivel együtt. 

A pártot egyébként 2021-ben alapították, azzal a céllal, hogy elindítsanak 106 egyéni jelöltet a 2022-es országgyűlési választáson. 

A Tisza Párt jelöltjeinek persze akkor még nyoma sem volt a szavazólapon, úgy tűnt, az egri alapítású politikai szervezet csak egy lesz a sok kamupárt közül, amelyeket csak azért hoznak létre, hogy fel tudják venni az állami kampánytámogatást. 

Erőszakra buzdítás csákánnyal felfegyverkezve

A Tisza Pártot azóta átvette Magyar Péter. A párt támogatására szerveződött rohamosztag a hetekben erőszakos akcióra készült. A rendőrség még a tüntetés napján előállította a fenyegetőző férfit,  szigetszentmiklósi lakásán házkutatást is tartottak. A Tisza Párt ebben az esetben is gyorsan próbált megszabadulni az illetőtől, a belső csoportjaikban gyorsan elindult a kármentés. A posztokban arról írtak, hogy a csákánnyal pózoló tiszás mentális beteg, és nincs teljesen tudatában annak, mit cselekszik. 

Magyar Péter körül is sokasodnak bűncselekmény gyanúját felvető ügyek

Magyar Péter vezetése alatt a Diákhitel Központ Zrt. egy olyan céggel kötött túlárazott szerződéseket, amelynél az öccse dolgozott. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentése túlárazott szerződésekről számolt be, megemlítve a PLANB Magyarország Kft.-t. Ha valóban jogellenes szerződések születtek, akár hűtlen kezelés és hamis okirat felhasználása is felmerülhet a volt vezérigazgatóval szemben.

A baloldali politikus rossz hírének növekedéséhez a diszkóbotránya is jócskán hozzátett: még júniusban botrányosan viselkedett egy belvárosi szórakozóhelyen, és a hatóságok gyanúja szerint lopást követett el azzal, hogy elvette az egyik, az ő fiatal lányokkal való táncát videózó vendég telefonját, majd a készüléket a Dunába dobta. 

A Tisza Párt elnöke ellen emiatt lopás bűncselekményének gyanúja miatt emeltek volna vádat, ehhez azonban az kell, hogy az Európai Parlament kiadja a képviselője mentelmi jogát. 

Magyar Péter a választási kampányban még azt hangoztatta, hogy eltörölné a képviselők mentelmi jogát, a saját botránya után azonban láthatóan már egészen másként ítéli meg a kérdést.

Saját öccsét is alaposan kitömte

 

Igen, meg tudom erősíteni, hogy a testvérem fél évig ennél a cégnél dolgozott, havi háromszázezer forintért

– így fogalmazott a héten Magyar Péter Strasbourgban, amikor arról kérdezték, igazak-e a hírek, miszerint az öccsét fizette az a cég, aminek a Diákhitel Központ vezérigazgatójaként a Kehi-jelentés alapján túlárazott megbízásokat adott.

  • Most pedig kiderült, hogy havi 750 ezret kapott a Volánbusztól Magyar Péter öccse, amikor Magyar Péter a cég igazgatóságában ült. 
  • Magyar Márton külső kommunikációs munkatársként több mint nyolcmillió forintra tehetett szert tizenegy hónap alatt. 
  • Ráadásul a két testvér lényegében éppen egy időben kapott állást a Volánnál: Magyar Mártonnal 2023 februárjával kötöttek szerződést, Magyar Pétert pedig márciusban nevezték ki a cég igazgatósági tagjává. 
  • Sőt, Magyar Márton az MTVA-nak dolgozott 2023 szeptemberétől, a Családfamesék című műsor kreatív szerkesztőjeként. Annak az MTVA-nak, ahol Magyar Péter a közelmúltban tüntetést szervezett. Magyar Márton érdemben nem volt hajlandó kommentálni az ügyeket. 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!