Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Több száz milliós lottószelvényekkel is trükközött Magyar Péter anyósának a bűntársa

sajermariajudit, Sájer Mária Judit
Magyar Péter bizalmasa és anyósjelöltje négy évet ült fegyházban, mert átvert és meglopott idős embereket és másokat is.
Vágólapra másolva!
Néhány hónappal az elfogása előtt még százmillióért vásárolt szelvényeket, majd megütötte a főnyereményt F. Attila, aki annak a milliárdos csalássorozatnak volt a fő haszonélvezője, ami miatt Magyar Péter jobbkezét, Sájer Máriát is több év börtönre ítélte a bíróság.
Vágólapra másolva!

„2012 májusában egy alkalommal többekkel együtt százmillió forintért vett szelvényeket a skandináv lottón ügyfelem, 

aki készpénzben, egy táskában vitte be a pénzt az üzletbe, 

az egyik terminál fél napon keresztül nyomtatta a négy kartondoboznyi lottószelvényt” – nyilatkozta korábban annak az F. Attilának az ügyvédje, aki egy egész országot átszövő piramisjáték-hálózatot épített ki évekkel ezelőtt. Ennek a milliárdos csalássorozatnak volt az egyik elkövetője Magyar Péter bizalmasa, Sájer Mária is. A nő egyébként nem más, mint Magyar jelenlegi élettársának az édesanyja. 

„Visszatérve a védő nyilatkozatára: a bűnöző egyik szelvénye telitalálatos volt és 411 milliót ért” 

– mondta az ügyvéd, hozzátéve, hogy védence többször is tízmilliókat invesztált a szerencsejátékba, és több alkalommal egyetlen találat hiányzott a főnyereményhez.

A piramisjáték szálai a 2010-es évekig és egy nagykátai ikerpárig vezetnek. F. Attila és testvére, illetve az általuk létrehozott, Sájer Máriát is a soraikban tudó banda megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is. Az ikerpár által irányított szervezet közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de a feltételezhetően külföldre került pénzből alig került elő valami.

Az ügyben 2018-ban született jogerős döntés, a csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték, F. Attila jelenleg is fegyházban van, ám hamarosan szabadulhat a rácsok mögül. Magyar Péter bizalmasa már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben, miután négy évre ítélték többrendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt.

Sájer Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott.

Ráadásul, az eljárás adatai szerint a nő azután is folytatta az ügyleteket és verte át az áldozatokat, hogy F. Attilát 2012-ben letartóztatták, akivel addig szoros kapcsolatban állt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről